Enkla Elbolagets logga

Solceller - en smart investering

Går du i tankar på att skaffa solceller? Tillsammans med vår partner Ecokraft kan vi erbjuda dig solceller med 30 års produktgaranti. Med solceller på taket kan du också bli mikroproducent hos oss och sälja tillbaka ditt överskott. Det är alltså en smart investering, både för dig och klimatet!

Frågor och svar om solceller

Solpanelerna består av flera sammankopplade solcellspaneler och när solens strålar träffar dessa uppstår en elektrisk spänning och så kallad likström bildas. Med hjälp av en växelriktare omvandlas strömmen till växelström som sen kan användas i fastigheten.

Solceller absorberar solljus under vintern, även om produktionen såklart minskar. Läs gärna vår artikel om varför solceller är en bra idé, även på vintern.

Din solanläggning kan kräva bygglov inom detaljplanerat område. Mer information om vad som gäller hittar du hos Boverket.

Vi köper tillbaka ditt överskott för Enkla Elbolagets pris per timme för ditt elområde.

Du väljer själv hur du vill får din ersättning för överproduktionen utbetald. Om du inte gör ett aktivt val får du din ersättning direkt på din faktura. Det vill säga överskottsproduktion avräknas från din faktura. Du kan även välja att få ersättningen utbetald direkt till ditt bankkonto. Du kan välja att få den utbetalt varje månad eller spara ersättningen i en pott. Om du sparar ersättningen i en pott kan du exempelvis få den utbetald under vinterhalvåret då förbrukningen ofta är högre.

Mottagningsplikt – vi tar hand om din överproduktion 

Om du redan har ett elavtal hos oss på Enkla Elbolaget har vi enligt ellagen mottagningsplikt för din överproduktion av solel. Det vill säga eftersom vi redan är din elleverantör måste vi ta emot din överproduktion av solel som kommer ut på elnätet. Detta gäller oavsett om du köpt solceller via oss, det vill säg via Ecokraft, eller via någon annan solcellsleverantör. Du behöver inte anmäla till oss om din nya solcellsanläggning. Vi får nämligen in alla anläggningsuppgifter direkt från ditt elnätsbolag när installation och besiktning är klar. Direkt därefter börjar vi köpa ditt överskott.

Vi är med dig hela vägen
Tillsammans med vår partner Ecokraft erbjuder vi högklassiga solceller med 30 års produktgaranti anpassade efter nordiskt klimat. Ecokraft har hängt med i solcellsbranschen länge och har installerat solceller sedan 2008. Tillsammans finns vi med dig hela vägen från installation till din första egenproducerade kilowatt.
Vill du komma i kontakt med en solcellsexpert?
Gör din intresseanmälan här
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 09.00 - 15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00