Enkla Elbolagets logga

Det känns helt rätt, på alla sätt.

Relaxa – året om. Allt ingår.

Våra kunder uppskattar enkelheten i vårt erbjudande, men precis vad det är som gör deras vardag enklare varierar. Henrik och Mia tillhör definitivt kategorin som gillar att vi gör det enkelt att förstå, hitta svar och anpassa fakturan efter sina behov. De blir trygga av att veta att de har de bästa förutsättningarna för att göra bra affärer. För andra kan enkelheten ligga i att de slipper bry sig.

Det står en Volvo V60 laddhybrid på uppfarten till villan i Sölvesborg – ett första, tydligt tecken på att familjen Roskvist är en familj av den medvetna och ansvarsfulla sorten.

– Att all el är klimatklok var ett grundkrav när vi för två år sedan ville byta leverantör och blev kund hos Enkla Elbolaget. Vårt förra elbolag var ett av ”de stora” och de hade också grön el. Men när det visade sig att de gjorde affärer som vi inte uppskattade var det dags att byta. Vi vill ha ett elbolag med helhetstänk – ett som sköter sig på alla plan – etiskt och hållbarhetsmässigt.

Referensfamiljen Roskvist
Familjen Roskvist: Mia, Henrik och barnen Isaac 13 år och Milton 9 år
Bor: i villa i Sölvesborg
Enkla Elbolaget-kund sedan: 2016

Topp 5 – att vara Enkla-kund:
- Enkelt att förstå
- Snabba svar
- Förvaltad el
- Gröna energilösningar (laddbox/solpaneler)
- Engagemanget i lokal idrott

Precis som vi vill ha det

– Vi har byggt fakturan så att vi ser det vi vill se – det är perfekt. Vi kikar lite oftare sedan vi skaffade elbilen, det var i februari 2018. Det är intressant att se hur laddningen hemma påverkar förbrukningen.

Det är Henrik som använder bilen när han pendlar de dryga tre milen till jobbet i Åhus. Att ladda elbilen fullt drar 10 Kwh och kostnaden per mil är 2 kr.

– Tyvärr får jag inte ladda bilen på min arbetsplats men jag har tur, det kommunala elbolaget där har satt upp laddstolpar alldeles i närheten så det fungerar ändå bra. Och jag hoppas att det snart blir en självklarhet för lite större arbetsgivare att hitta ett rättvist system för att elbilsägare ska kunna ladda och ”göra rätt för sig”. Om man vill att fler ska köra elbil så måste man underlätta.

Stolpe in

Hemma kommer det inom kort att finnas en laddlösning från Enkla Elbolaget.

– Vi vill ha laddbox eftersom det blir en säkrare laddning då än med sladd från vanligt uttag. Stolpen laddar batteriet fullt på 3,5 h och eftersom det finns statliga subventioner på kostnaden för hårdvara och installation så blir kostnaden för oss bara runt 8–10 000 SEK. Det är en halvering och känns som ett riktigt bra pris.

 

Nästa gröna steg kan vara orange

Henrik tänker alltid på nästa steg och är noga med att kolla upp fördelar och nackdelar – och Mia känner sig trygg med hans idé om att solpaneler är det de ska satsa på när laddboxen är på plats:

– Jag är lite skeptisk till solceller rent estetiskt. Men jag har förstått att det hela tiden kommer nya produkter, med teknik som ”smygs in” och inte syns på samma sätt. Och även om jag vill ta ansvar och vara så miljövänlig som möjligt så handlar det om en ganska stor investering. Men jag har stor tilltro till Henrik eftersom jag vet att han har alla aspekter med i beräkningarna. Dessutom är vår kontaktperson på Enkla Elbolaget både trevlig och förtroendeingivande. Så väljer vi solcellspaneler så kommer det att bli bra.

Närvarande och engagerande

Det som gör familjen Roskvist nöjd med sitt val av elleverantör är den förvaltade elfonden som ger bäst pris på lång sikt, att kundservice sköts av kunnig, egen personal och så framåttänket – ett äkta engagemang och en känsla av närhet.

– För vår del, som bor i länet där Enkla Elbolagets huvudkontor finns, är den lokala anknytningen ett klart plus. Vi vill handla så mycket som möjligt av företag nära oss. Men det räcker förstås inte om erbjudandet inte är bra. Att vara kund hos Enkla känns bra i magen – inte minst tack vare deras genuina engagemang i lokal ungdomsidrott och elitlagen i vår region.

Klimatkloka och prisvärda. Kundfokuserade, reko och i ständig utveckling – vad mer kan man begära av sitt elbolag?

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 09.00 - 15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00