Enkla Elbolagets logga

Sölvesborgs brukshundklubb vinnare av hjärtstartare 2023: ”Så viktigt för oss”

Alla hjärtan värmer inte på egen hand. Vi på Enkla Elbolaget vill ge energi till fler, för att fler ska slå längre. Därför har vi för fjärde året i rad fortsatt den uppskattade traditionen att skänka bort en hjärtstartare till en förening som gör mycket för många eller betyder allt för några få.

Varje år kring alla hjärtans dag har vi låtit kunder och följare i sociala medier nominera och rösta fram en lokal förening som kan ha god användning av en hjärtstartare – som kan bidra till att de hjärtan som behöver extra hjälp fortsätter att slå.

I år blev det Sölvesborgs brukshundklubb som röstades fram – för möjligheten att ge livsviktiga stötar när de behövs som mest.

 

Sölvesborgs brukshundklubb är en ideell förening med ca 300 medlemmar med verksamhet året om. Varje dag besöker medlemmar och gäster klubben för kurser, tävlingar eller egen träning. De huserar vid ett strövområde en bit ut i skogen – så en hjärtstartare ökar tryggheten mycket för både medlemmar och besökare.

Anna Strandberg, ordförande, berättar hur tankarna gick när de vann.

– Det var en jätterolig nyhet! Det känns så viktigt för oss att ha en hjärtstartare. Vi har ganska hög medelålder på våra medlemmar och vi håller till lite avsides, i ett område där även många andra personer rör sig. Vi har faktiskt pratat om att köpa in en hjärtstartare till föreningen redan innan vi blev nominerade, men det är en ganska stor utgift för vår förening. Så vi blev väldigt glada.

– I början trodde vi inte riktigt att det skulle leda till något, man vinner ju sällan tävlingar. Helt plötsligt var vi uttagna till final, och då kändes det mer som att det skulle kunna bli vi. Vi har många engagerade medlemmar som velat att vi ska införskaffa en hjärtstartare, och det är något som har diskuterats på medlemsmöten.

Vi på Enkla Elbolaget vill tacka för alla viktiga nomineringar och fina motiveringar som kommit in till oss även i år!

 

Tidigare vinnare av hjärtstartare:

  • Kottens föräldrakooperativ i Ronneby (2020)
  • Sölvesborgs Scoutkår (2021)
  • Fridlevstad GolF (2022)
  • Sölvesborgs brukshundklubb (2023)

Liknande artiklar

Årets julgåva 2023

Våra Enklahjärtan bankar lite extra när vi får möjlighet att engagera oss i samhällsfrågor kopplade till energi, miljö och människors lika värde. I år har vi på Enkla Elbolaget valt att skänka årets julgåva till UNICEF och deras viktiga arbete för att skydda barns rättigheter. Genom att fokusera på barns välbefinnande, utbildning och livsnödvändiga resurser […]

Vi stödjer Orange Day!

Den 25 november är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Självklart är vi på Enkla Elbolaget med och uppmärksammar och stöttar denna viktiga fråga och uppmärksammar dagen genom att sprida […]
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 09.00 - 15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00