Enkla Elbolagets logga
2018-07-02

Extra många laddplatser i Mjällby.

El- och hybridbilarna blir allt fler på våra vägar. Det står nu Extra Stormarknad i Mjällby rustade för. I dagarna invigs ytterligare 8 laddplatser i samarbete med Enkla Elbolaget.

I lilla samhället Mjällby utanför Sölvesborg hittar vi Listerlandets mecka, köpcentrumet med butiker för olika smaker. Allt från mat, blommor, kläder och frisör finns under taket hos Extra Stormarknad i Mjällby med Albin Håkansson delägare, i spetsen.

Många närboende men också tillresande kunder åker till Extra för att spontan- eller veckohandla. I och med tillströmningen av kunder krävs parkeringsmöjligheter, både för bilar med fossilt bränsle, men även för el- och hybridbilar. Och parkering finns det.

– Ja, vi har kunnat erbjuda parkering både för ”vanliga” bilar och el- och hybridbilar i några år nu, men eftersom efterfrågan ökar har vi utökat laddplatserna och kan nu erbjuda totalt tio laddplatser med i dagsläget gratis laddning. Vi märker att fler elbilsåkare hittar till oss och det är allt ifrån bilmärken som Golf, Toyota, Volvo till Tesla som dyker upp på parkeringen, säger Albin Håkansson.

Vid lunchtid onsdagen den 11 juli invigs de senaste laddplatserna med bandklippning av Kenneth Johansson VD på Enkla Elbolaget, korvgrillning och andra trevligheter.

– Det är glädjande att se att det inte bara är stora industrikunder som satsar på laddstolpar till tjänstebilar och personal, utan att även köpcentrum, fastigheter och mindre företag tänker klimatklokt och vågar satsa, säger Kenneth Johansson.

I nuläget är Extra i Mjällby det privatägda köpcentrumet med flest laddplatser i Blekinge. Mellan raderna utmanar Albin Håkansson andra köpcentrum att hänga med och hjälpa till att utöka laddinfrastrukturen. – Det krävs om vi vill bibehålla och få nya bilburna kunder till våra butiker, säger Albin. Som avslutningsvis vill rekommendera Enkla Elbolaget om man vill ha en enkel helhetslösning kring laddstolpar.

Liknande artiklar

Effektivt brandskydd och hantering av batterier – Experttips för ditt hem

Vilken brandskyddsutrustning borde alla ha hemma? Hur hanterar du ett antänt batteri och vad ska du göra om elden inte går att stoppa? Brandskyddsföreningens elexpert har svaren.   Nödvändig brandskyddsutrustning för hemmet Joakim Jonsson är elexpert på Brandskyddsföreningen. Han berättar att du kan minska risken för elbränder genom att se till att elanläggningen och alla […]

Trampa elektriskt – Experttips för dig som vill köpa elcykel

När vägarna sopas rena från grus då vet man – våren är här och det är dags att ta ut cykeln från förrådet. Är du en av dem som funderat på att skaffa elcykel? Här är experttipsen du vill läsa innan du investerar. Och du som redan “trampar elektriskt” hittar kloka råd om service och […]
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 09.00 - 15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00