Enkla Elbolagets logga

Ny partner till Svenska Golfförbundet

Skaffa golfarnas elavtal
Läs mer om elfonden Relaxa

Hos oss på Enkla Elbolaget handlar vardagen om att på olika vis ge energi istället för att ta. Därför älskar vi aktiviteter som hjälper till att öka välmåendet utan att slösa med naturens resurser – som golf – livsstilssporten som ger ett socialt sammanhang och motion i friska luften, väldigt ofta i riktigt vacker miljö.

Under flera år har vi anordnat en egen golftävling för kunder och samarbetspartners i Ronneby, och nu tar vi ett stort kliv framåt genom att inleda ett samarbete med Svenska Golfförbundet. Det innebär att vårt varumärke kommer att synas i olika golfsammanhang, bland annat som huvudsponsor till en ny tävling på nordiska golftouren MoreGolf Mastercard TourGöteborg Open presented by Enkla Elbolaget som spelas på Kungsbacka GK, 29–31 juli. Och det är vi mycket glada för!

Perfekt för uppladdning
Det finns runt 450 golfklubbar i Sverige och så gott som alla har upplevt ett rejält uppsving (!) under pandemin. Det är inte direkt förvånande eftersom sporten utövas utomhus på stora ytor och inte kräver närkontakt.
Vi på Enkla Elbolaget jobbar för att öka användandet av elbilar och ordnar smarta laddningslösningar för både företag och privatpersoner och vi har ofta tänkt på att golfsportens förutsättningar och sammanhang är optimalt – det tar flera timmar att spela 18 hål så att en elbil hinner laddas full med råge.

Vi hoppas kunna hjälpa många av landets golfklubbar att erbjuda medlemmarna laddning på klubbens parkering. Kanske med egenproducerad el från en solcellsanläggning på fastigheten? Det finns stora möjligheter att göra klimatkloka val som ökar klubbens konkurrenskraft och ger medlemmarna ännu bättre service.

Utveckla golfen på alla nivåer
Som officiell partner till Svenska Golfförbundet stärker vi sportens position på alla nivåer. Att vi samtidigt går in som titelsponsor för en tävling på herrproffstouren är en insats för att ge Sveriges och Nordens bästa golfspelare ytterligare en chans att mäta sina krafter och ta sig vidare till Europaspel. Det är bra för elitgolfen och Sveriges position internationellt. Frida Bräster på Svenska Golfförbundet är också glad över det nya samarbetet:

– Göteborg har lyst med sin frånvaro på tourens tävlingsprogram vi är därför mycket nöjda över att Göteborg Open presented by Enkla Elbolaget på Kungsbacka GK nu blir en del av MoreGolf Mastercard Tour där Nordens bästa spelare möts. Vi tror att en återkommande golf-happening i den här kalibern kan dra publik och öka intresset för sporten. Det gillar vi förstås! Och det är ju välkänt att spets brukar leda till bredd och att det i sin tur leder till bra chanser för ”vass spets” – som en god cirkel. Och på tal om sådana så känns det bra att förbundet knutit till sig en samarbetspartner med fokus på förnybar energi och hållbara lösningar.

Vi på Enkla Elbolaget kan nästan inte bärga oss tills golfsäsongen drar igång på allvar. Hoppas vi ses därute!

Läs mer:
Svenska Golfförbundet
Enkla Elbolaget

Liknande artiklar

Effektivt brandskydd och hantering av batterier – Experttips för ditt hem

Vilken brandskyddsutrustning borde alla ha hemma? Hur hanterar du ett antänt batteri och vad ska du göra om elden inte går att stoppa? Brandskyddsföreningens elexpert har svaren.   Nödvändig brandskyddsutrustning för hemmet Joakim Jonsson är elexpert på Brandskyddsföreningen. Han berättar att du kan minska risken för elbränder genom att se till att elanläggningen och alla […]

Årets julgåva 2023

Våra Enklahjärtan bankar lite extra när vi får möjlighet att engagera oss i samhällsfrågor kopplade till energi, miljö och människors lika värde. I år har vi på Enkla Elbolaget valt att skänka årets julgåva till UNICEF och deras viktiga arbete för att skydda barns rättigheter. Genom att fokusera på barns välbefinnande, utbildning och livsnödvändiga resurser […]
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 09.00 - 15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00