Enkla Elbolagets logga
2020-12-08

En solskenshistoria om hållbart partnerskap

Under hösten har Enkla Elbolaget projektlett arbetet med att få upp 400 solpaneler på Soft Centers tak, 35 meter från marken. Nu täcks 650 m2 av kontorshotellets takyta av solpaneler med en kapacitet att producera 120 000 kWh förnybar energi per år. Enkla Elbolaget är en av hyresgästerna som får ta del av den hållbara elen – en solskenshistoria om hållbart partnerskap helt enkelt.

Soft Centers VD Jan Granström är nöjd med resultatet:
– För oss är solpanelerna och egenproduktion av el, ett viktigt steg för att attrahera nya hyresgäster och behålla de vi har idag. Hållbarhetsaspekten finns med i allt vi gör och vi ser investeringen som en framtidssäkring. Och så skapar det stolthet internt att känna att vi är med och gör skillnad. Det är en stor fördel att ha en expertpartner som Enkla Elbolaget i huset vid en satsning som den här.

35 meter upp
Installationen på kontorshotellets tak är Enkla Elbolagets högsta hittills – 35 meter upp! Och det har krävts både kranbilar och ställningsbyggen i den större skalan. Den beräknade produktionen från de 400 panelerna, som täcker en yta lika stor som en fotbollsplan, är 120 000 kWh/år. Det motsvarar uppvärmningen av ungefär 10 villor med genomsnittlig förbrukning.

– Det är alltid lika kul när vi kan gå i land med projekt av den här typen. Och det är förstås extra trevligt att solpanelerna är uppsatta på den huskropp där vi har vårt kontor. Om man ska vara lite filosofisk kan man säga att panelerna är det enda som finns mellan Enkla Elbolaget och solen – att vi är en del av själva energisystemet. Jag gillar den tanken!
För oss som hyresgäster i fastigheten, och ett bolag med fokus på förnybar energi, känns det hursomhelst speciellt att ta del av el som produceras rakt ovanför våra huvuden, säger Enkla Elbolagets VD Kenneth Johansson och fortsätter:

– Soft Center är en uppskattad samarbetspartner som satsar på förnybart. De har även upplåtit plats för elbilar på parkeringen och den solcarport som vi satte upp tidigare i höst står på Soft Centers mark, precis som Enkla Elbolagets laddstolpar för medarbetare. Solpanelerna på taket är pricken över i för vårt hållbara partnerskap.

Vill du veta mer? Kontakta gärna någon av nedanstående:
Jan Granström, VD Soft Center 0733-75 92 44
Sam Ivarsson, Teknisk projektledare Enkla Elbolaget 0730-23 78 58
Kenneth Johansson, VD Enkla Elbolaget 0708-45 15 82

Liknande artiklar

Träbaserade vindkraftverk – Både grönare och starkare

Från en visionär idé på Chalmers 2016 till ett torn för ett kommersiellt vindkraftverk i drift 2023. Träteknologiföretaget Modvion har reformerat tekniken för förnybar elproduktion med sina innovativa konstruktioner i laminerad träfanér.   Allt började på Chalmers, dit uppfinnaren och båtbyggaren David Olivegren vände sig för att undersöka om hans vision om vindkraftverk i laminerad […]

Så får du mer energi 2024

Har du ett nyårslöfte att hålla eller är du bara sugen på att få lite extra energi? Kul! Robin Andersson Nyberg är den personlige tränaren som vet hur du upptäcker rörelseglädjen och håller träningslusten uppe.   Hur snabbt går det att få mer energi genom en mer aktiv livsstil? Det går väldigt fort, menar Robin […]

Årets julgåva 2023

Våra Enklahjärtan bankar lite extra när vi får möjlighet att engagera oss i samhällsfrågor kopplade till energi, miljö och människors lika värde. I år har vi på Enkla Elbolaget valt att skänka årets julgåva till UNICEF och deras viktiga arbete för att skydda barns rättigheter. Genom att fokusera på barns välbefinnande, utbildning och livsnödvändiga resurser […]
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 09.00 - 15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00