Enkla Elbolagets logga

Stuvfenäs Gästgiveri

Stufvenäs Gästgifveri i Söderåkra vid Kalmarsund har gamla anor – ända tillbaka till Gustav Vasas 1500-tal och den nuvarande huvudbyggnaden byggdes 1789. Historien i all ära, Stufvenäs är i allra högsta grad moderna och medvetna – till exempel med sin hållbara satsning på två laddboxar från oss på Enkla Elbolaget.

Vi pratade med Anna Lejerhed Emrin, Marknadschef & Vice VD på Stufvenäs, om platsen, verksamheten och de gröna investeringarna. Hon berättar:

– Stufvenäs Gästgifveri är en klassisk hotell- och konferensanläggning men utöver de benen har vi ytterligare två: spa och restaurang och spa. Och dessutom en prisbelönt vinkällare.

– På senare år har vi adderat allt mer outdoor till vår helhetsupplevelse och maten är viktig!

Vi är ett av 26 ”bord” i Visit Swedens projekt ”The edible country” och dukar upp med småländska smaker. Vi jobbar hårt för att vara en hållbar destination, genom bl.a. Svanen- certifiering och val av leverantörer. Laddboxarna, som kom på plats i början av maj, är en del av den satsningen. Vi hittade Enkla Elbolagets helhetslösning som kändes helt rätt för oss. Vi uppskattar kompetensen, kundfokuset och smidigheten. Kanske ber vi er också om hjälp med solceller som nästa led i vårt miljöarbete – det är inte alls omöjligt.

– Vi vill uppmuntra gäster som väljer att resa hit med eldriven bil och spår att allt fler konferensgäster kör laddbart när vi återgår till normalläge. Laddboxarna gör också Stufvenäs till ett stopp för de som behöver ladda både bilen och sig själva under en resa – promenera i naturskön miljö, fika eller äta middag medan bilens batteri fylls på. Laddning med mervärde!”

Läs mer om gästgiveriet på stufvenas.se

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt