Enkla Elbolagets logga

Konkurrensfördel med hållbar energi.
På flera sätt.

Thomas och Anette Svensson som driver Möllan Fastigheter i Ronneby har förstått att hållbar energi är en konkurrensfördel på flera sätt. Bolagets senaste nybyggnadsprojekt Risatorp får sin energi från en modern och diskret solcellsanläggning.

”Vi hoppas att andra byggherrar följer efter. Och att de lyckas ännu bättre.”

– Även om det är en stor ekonomisk investering så är känslan av att det här är helt rätt steg att ta ur ett varumärkesperspektiv, mycket större. Miljöengagemanget växer; många hyresgäster frågar om energikälla och vill inte flytta in i en lägenhet som värms upp med oljepanna. Och ju fler vi är som köper solcellsanläggningar, desto lägre blir priserna så vi ser det som att vi hjälper till att sänka tröskeln för andra.

El från eget tak
Energieffektiva Risatorp består av 24 nya marklägenheter. Den el som solcellspanelerna producerar täcker halva behovet av värme och varmvatten för området. Eftersom energin behövs mest de månader när solen lyser minst, säljs anläggningens överskott till Enkla Elbolaget som öronmärker den för just hyresgästerna i Risatorp. De kan alltså köpa hushållsel som inte bara är grön, utan egenproducerad.

Samarbetspartners med nya planer
– Enkla Elbolaget har varit vår energipartner sedan starten här i Ronneby. Relationen är personlig och det kändes naturligt att ge dem totalansvar för solcellsprojektet. Allt har skötts jättefint – från kalkyler och projektering till installation. Nu håller vi på och tittar på en lösning för laddstolpar också.

Läs mer om Möllan Fastigheter på mollanfastigheter.se

Vill du veta mer om våra solcellslösningar? Lämna en intresseanmälan här!

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt