Enkla Elbolagets logga

Majas second hand – mot barncancer 365 dagar om året

I en lokal om 1100 kvadratmeter i Kristianstad öppnade Dan Åstedt tillsammans med Maja Lind en second hand-butik i november 2021. Med grundidén att göra något som ligger nära hjärtat går hundra procent av överskottet från försäljningen oavkortat till Barncancerfonden.

– När jag fick idén var valet enkelt – att allt överskott varje dag skulle gå till just Barncancerfonden kändes självklart, berättar Dan. Det känns bra att göra skillnad i det dagliga arbetet.

Ni blev företagskunder hos oss i samband med starten. Var det ett givet val?
– Ja, det var det. Jag är privatkund sedan tidigare och det har aldrig varit några bekymmer. Vi ville ha det så enkelt och smärtfritt som möjligt. Det finns så mycket annat att hålla reda på, och då är det skönt att ha ett elbolag där man vet att allt funkar – och att man får rätt pris.

Hur ser ni på att tänka klimatklokt?
– Behovet av sol, vind och vatten blir större. En anledning till att det var så självklart att välja Enkla Elbolaget var att all el kommer från förnybara energikällor. Det handlar om återbruk, precis så som vi försöker jobba i hela kedjan i vår verksamhet. Det är jätteviktigt, vi har bara en planet.

Några tankar om er utveckling framåt?
– Vi har startat otroligt bra. Det är så fantastiskt att så många privatpersoner och företag vill hjälpa till – och att vi kan omvandla det till pengar och stöd för barn och familjer som behöver det. Jag tror att vi har en strålande tid framför oss!

Läs mer om Majas Stöd Mot Barncancer Second hand på majassecondhand.se

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt