Bykrogen i Österslöv har förvandlats till ett gemytligt gastronomihotell som lockar både företags- och privatgäster. Resan började 1999 när Richard Nilsson tog över huset, som då var i stort behov av kärlek och omtanke. Med passion och målmedvetenhet har Bykrogen blivit en plats där mat, möten och upplevelser står i centrum.
– Vår verksamhet är uppdelad i två delar, berättar Richard. Under veckodagarna välkomnar vi framför allt företagsgäster som kommer för representation eller konferenser. Många av dem deltar i matlagningsaktiviteter eller njuter av vår 10-rätters avsmakningsmeny. På helgerna fylls Bykrogen av privatgäster som äter trerätters i bistron eller provar vår ”tian”.
Att satsa mer på fine dining känns helt rätt för oss, säger Richard.
En långvarig relation med Enkla Elbolaget
Bykrogen har varit kund hos Enkla Elbolaget sedan 2010, en relation som startade genom Richards bror, som driver ett värmeanläggningsföretag på andra sidan vägen.
– Samarbetet med Enkla Elbolaget är något jag verkligen värdesätter. Jag uppskattar deras miljöprofil, vilket är viktigt för oss då vi är certifierade genom Petite Hotels, förklarar Richard.
Energiförbrukningen är störst i köket med kyl- och frysrum, men hållbarhet är en självklar del av verksamheten. – Vi arbetar innovativt och får till exempel varmvatten från solfångare på södersidans tak.
Vill du veta mer om Bykrogen? Besök bykrogen.nu.