Enkla Elbolagets logga

Bykrogen i Österslöv: Mat och möten med det lilla extra

Från ruckel med stampat jordgolv till gemytligt gastronomihotell. Det är en rejäl resa som Bykrogen i Österslöv gjort sedan Richard Nilsson köpte huset 1999. Då hade det stått tomt i nästan 15 år och få andra såg potentialen. Här berättar Richard om verksamheten och vad han värdesätter i relationen med oss.

– Ett vanligt år (utan pandemi) är vår verksamhet uppdelad i två ben: Må–to är det till 99% företagsgäster som kommer för representation eller konferenser. De allra flesta av dem lagar mat tillsammans eller äter vår 10-rätters avsmakningsmeny. På helgen kommer privatgästerna för att äta trerätters i bistron eller ”köra tian”, prova vin och koppla av.

Nästa år är det 20 år sedan vi öppnade men det är bara runt två år sedan vi skiftade koncept för att satsa mer på ”fine dining”. Det är rätt väg för oss.

Vi blev kunder hos Enkla Elbolaget 2010 genom att haka på när min brors bolag, som tillverkar värmeanläggningar tvärs över vägen, tecknade elavtal. Sedan dess har jag stannat med Enkla och uppskattar den fina relationen med ett gott och tätt samarbete. Miljöprofilen är också viktig eftersom vi är certifierade genom vårt medlemskap i ”Petite Hotels”.

Hos oss är det köket med kyl- och frysrum som förbrukar mest energi men vi försöker vara innovativa och får till exempel varmvatten från solfångare på södersidans tak. Nu är det dags att prata laddstolpar med min Enkla-kontakt Viktor – allt fler gäster kommer med elbil och vill vi ta hand om dem på bästa sätt. Såklart!

Läs mer om bolaget på bykrogen.nu

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 09.00 - 15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00