Påverka elpriset med timmätning och elfonden Relaxa

Hur funkar vår elfond Relaxa tillsammans med timmätning? Eftersom vi pratar om elfonden som ett förvaltat elavtal är det en fullt rimlig fråga – för vad betyder egentligen det? Svaret är att du som har timmätning och elfonden Relaxa kan påverka ditt elpris i hög grad, beroende på hur och när du använder strömmen. Låt oss förklara hur det hänger ihop!

Har du timmätning hemma och vår förvaltade elfond Relaxa kan du påverka din elkostnad positivt genom att flytta merparten av din förbrukning till billigare timmar. Det gäller särskilt dig som har elbil eller kanske en uppvärmningskälla som kan styras efter det rörliga priset. Men att också flytta sin förbrukning av enklare saker som tvättning till mindre kostsamma timmar kan i längden göra skillnad på din elräkning.

Stabilare elpris över tid med elfonden Relaxa

Det finurliga med elfonden Relaxa är att utöver den del i avtalet som följer elmarknadspriset timme för timme på elbörsen, innehåller också avtalet en stor förvaltad del. Det innebär att elhandelsexperter i förväg köper in stora volymer el när priset är som mest fördelaktigt för dig som kund.

Sammanslaget får du ett helt eget unikt elfondspris, som tack vare den kloka förvaltningen ger ett jämnare och stabilare pris än vad ett vanligt timprisavtal gör.

Var en aktiv elkund

Tips – för att få en positiv prisutveckling med timmätning och elfonden Relaxa behöver du vara en aktiv elkonsument och i första hand se till att använda elen under dygnets billigare timmar.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt