Enkla Elbolagets logga

Vår idé - en enkel historia.

Vår idé är lika självklar idag som när vi startade 2008: el är som allra bäst när den är enkel, klimatklok och långsiktigt prisvärd. Och det är precis den sortens el du får när du väljer Enkla Elbolaget.

Självklart enkelt, men inte bara det

Tycker du att el är tråkigt och svårt? Många gör det och vi jobbar hårt för att visa att el inte måste vara krångligt. Genom att guida, förklara och inspirera – minska stress och skapa värde på alla sätt vi kan. Vi vill ju ge energi istället för att ta.

Att vi tycker att enkelhet är väldigt viktigt, ja det hör du på vårt namn. Vi har valt bort krångliga avtalsformer så att du inte ska behöva välja mellan fast, mixat eller rörligt avtal och slipper hålla koll på elmarknaden. Vi ger dig ett långsiktigt smart och enkelt alternativ – vår expertförvaltade elfond Relaxa med 100% el från förnybara energikällor.

En del av något större

Enkla Elbolaget är en del av Dalakraft och tillsammans med Jämtkraft och Scandem bildar vi Sveriges sjätte största elkoncern. Som koncern har vi kraft och möjlighet att ge våra kunder riktigt mycket värde och förenkla livet för dig som ansvarstagande elkund, till exempel genom smarta laddningslösningar för din elbil och solceller till din fastighet.

Vår personlighet – en snäll rebell

Vi utmanar branschen eftersom vi är övertygade om att vi kan förändra och förbättra genom att förenkla för våra kunder. Och vi gör det på vårt eget sätt. Ett sätt som involverar vänlighet, ärlighet och humor. Nyfikenhet och lust att prova nytt. Vi sitter inte och väntar utan går längst fram, inte sällan på en helt egen väg. Vi sneglar inte åt sidan annat än för att se och lyssna på dig som är kund hos oss. Vi vill ha en elmarknad som sätter kunden i centrum.

Verkligt engagerade 
Att sätta kunden i första rummet är, ja, allt. Vi vill att det ska kännas enkelt och härligt att prata med oss. När vi 2020 tog hem priset för ”Bästa kundservice” i energibranschen var det ett tydligt bevis på vårt brinnande engagemang. Med stolthet bär vi utmärkelsen med oss, och fortsätter att möta våra kunder med genuint intresse och nyfikenhet varje dag.

Vi älskar också att skapa värde och allra, allra godast är känslan i magen när vi kan göra skillnad för hela samhället, en grupp eller en människa som verkligen behöver det.  Vårt samhällsengagemang är brett och växer hela tiden, till vår stora glädje. Tillsammans med våra kunder gör vi verklig skillnad!

Läs mer här!
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 09.00 - 15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00