2019-03-05 Produkter
Ta vara på soltimmarna – det tjänar både ert företag och miljön på

Att producera egen solenergi är en av de få investeringar som ger ert företag en reell intäkt under en lång period. Och genom att själva stå för en del av er elproduktion har ni större kontroll över era framtida elkostnader. Det finns en rad ytterligare fördelar med att installera solpaneler – och ännu fler med att låta oss på Enkla Elbolaget och vår välrenommerade partner ta hand om hela processen. Här berättar vi mer om anledningarna att investera i solens kraft.

 

Varför solpaneler?
Alla våra kunder får 100% klimatklok el – från sol, vind och vatten. Och alla som har avtal om förvaltad el via Enkla Portföljen får el till bästa pris över tid. Så varför ska ni satsa på egenproduktion av el genom solpaneler?

Ekonomiska fördelar:
Ni kan vidta åtgärder som sänker er förbrukning men att installera solpaneler är en investering som ger er en reell intäkt, en avkastning på 6–10% på investerat kapital. Eventuell överskottsel kan dessutom ge rätt till skattereduktion och ersättning från elnätsföretaget för ”nätnytta”. Utöver intäkter för den överskottsel ni säljer genom att den matas in på elnätet, sänker ni verksamhetens elkostnader och får bättre kontroll över dem. Hur mycket elpriserna än må stiga så vet ni att ni själva producerar ett visst antal av de kWh som verksamheten förbrukar.

Nytta för samhälle och miljö:
När el transporteras genom landet, till exempel från norrländska älvar, uppstår ett svinn när en del av effekten försvinner på vägen. El från egna solpaneler är inte bara klimatklok utan också extremt närproducerad; hela effekten bibehålls och den el ni inte själva förbrukar går över till grannen.

Nätnyttan som nämns i föregående stycke värdesätts eftersom det i dag finns en debatt kring att elnätet i vissa delar av Sverige inte räcker till för nyetableringar av energiintensiva verksamheter. Med minskad belastning genom egenproduktion av el, hjälper ni som företag till att förbättra förutsättningarna för tillväxt. Ni tar ansvar för samhälle och miljö och kan känna att ni gör skillnad.

Varför Enkla Elbolaget?
Det finns många aktörer som erbjuder installation av solpaneler men få som också köper den el som era paneler producerar. Vi kan ge er ett av marknadens absolut mest fördelaktiga totalavtal – för inköp av förvaltad el genom Enkla Portföljen och för försäljning av egenproducerad el.

Senaste tekniken – maxad effekt:
Våra produkter håller mycket hög kvalitet och kommer från världsledande tillverkare. De är dessutom plusmärkta, vilket betyder att om deklarerad effekt är t ex 290W levererar panelen minst detta och oftast mer. Solpanelerna har 25 års effektgaranti på 80%.

Att installera våra solpaneler är en hållbar investering, både ur ekonomisk synpunkt och miljösynpunkt. Ett långsiktigt ansvarstagande som säkrar kommande generationers hållbara företagande. Avskrivningstiden är vanligtvis 8–12 år och behovet av underhåll och service litet.

 

Steg för steg – att skaffa solpaneler

Steg 1.
Våra experter undersöker om er fastighet har ett bra läge, rent geografiskt. Det har faktiskt de allra flesta, eftersom solpanelerna är så effektiva behöver det inte vara söderläge – det behöver inte heller handla om tak – fri markyta fungerar ofta också bra.
Många företagslokaler har ytterligare en fördel framför bostadshus – tak med relativt små vinklar eller helt platta tak.

Steg 2.
Vi föreslår en anläggning som är perfekt anpassad för era förutsättningar och ert behov.

Steg 3–5.
Vi ger er en offert.
Ni accepterar – meddetsamma eller efter justeringar.
Solpanelerna installeras.

Steg 6.
Ni producerar egen solenergi, har kontroll över en del av er framtida elkostnad och får en reell intäkt från försäljningen av överskottsel.

Låter det intressant – vad väntar ni på?
Visst låter egenproduktion av solel som en långsiktigt god affär? Vi berättar gärna mer och hjälper er att komma igång, enkelt och snabbt. Kontakta någon av våra säljare för mer information.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 9.00 - 17.00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Stängt