Enkla Elbolagets logga
Snart kommer omgång två av elstödet

Inom kort kommer Försäkringskassan påbörja utbetalningar av elprisstöd omgång två. Den här gången avser stödet perioden 1 november – 31 december och gäller samtliga elområden. Förväntningen är att de flesta ska ha fått sina pengar senast den 9 juni.

 

Så mycket får du tillbaka

I elområde 1 och 2 får elanvändarna 90 öre per förbrukad kilowattimme, i elområde 3 är motsvarande summa 126 öre och i elområde 4 är det det 129 öre som gäller. Elstödet täcker 80 procent av den elförbrukning som understiger 18 000 kilowattimmar. Det är den som stod på elnätsavtalet den 31 december 2022 som får pengarna. Stödet bekostas av flaskhalsintäkter från Svenska Kraftnät.

  • Elområde 1: 0,8 x din elförbrukning i kWh x 0,9 kronor (perioden 1 november–31 december 2022).
  • Elområde 2: 0,8 x din elförbrukning i kWh x 0,9 kronor (perioden 1 november–31 december 2022).
  • Elområde 3: 0,8 x din elförbrukning i kWh x 1,26 kronor (perioden 1 november–31 december 2022).
  • Elområde 4: 0,8 x din elförbrukning i kWh x 1,29 kronor (perioden 1 november–31 december 2022).

 

Min el kan du se statistik över din förbrukning om du skulle vilja räkna ut i förväg vad du förväntas få tillbaka.

Har du frågor om elstödet eller har din utbetalning blivit fel?

Isåfall behöver du vända dig till Försäkringskassan som betalar ut elprisstödet. Vi på Enkla Elbolaget har ingen inblandning i elstödet och kan tyvärr inte ge dig några svar kring det.

Ring försäkringskassan på 0771 47 47 47

Liknande artiklar

Effektivt brandskydd och hantering av batterier – Experttips för ditt hem

Vilken brandskyddsutrustning borde alla ha hemma? Hur hanterar du ett antänt batteri och vad ska du göra om elden inte går att stoppa? Brandskyddsföreningens elexpert har svaren.   Nödvändig brandskyddsutrustning för hemmet Joakim Jonsson är elexpert på Brandskyddsföreningen. Han berättar att du kan minska risken för elbränder genom att se till att elanläggningen och alla […]

Träbaserade vindkraftverk – Både grönare och starkare

Från en visionär idé på Chalmers 2016 till ett torn för ett kommersiellt vindkraftverk i drift 2023. Träteknologiföretaget Modvion har reformerat tekniken för förnybar elproduktion med sina innovativa konstruktioner i laminerad träfanér.   Allt började på Chalmers, dit uppfinnaren och båtbyggaren David Olivegren vände sig för att undersöka om hans vision om vindkraftverk i laminerad […]
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt