2019-09-02 Produkter
Satsa på solceller? 5 frågor och svar!

Intresset för solceller är rekordstort, antalet nätanslutna solcellsanläggningar ökade med 67 procent förra året enligt Energimyndigheten. Men vad krävs av er fastighet? Vad kostar det och vad ger det? Varsågoda – en snabbguide!

 

Vilka är fördelarna med solceller?
Det är en investering för framtiden som höjer värdet på fastigheten. Ni kan även lagra eller sälja överskott av solenergi och ni bidrar till ett hållbart energisystem. Och solcellsanläggningen är i princip underhållsfri.

Duger vårt tak?
Svenska fastigheter är byggda för att klara mycket snö och starka vindar så takets hållfasthet är sällan ett problem. Är ni ändå osäkra? Stäm av med konstruktör eller snickare. Börjar det bli dags att lägga om taket kan det vara smart att göra det i samband med att ni skaffar solceller. Det finns även solceller som ersätter annat takmaterial.

Hur mycket solel kan vi producera?
Hur mycket el ni kan producera beror på antal paneler och dess effekt, takets lutning, väderstreck och skuggning. Man kan säga att ca 7 kvadratmeter takyta med 4 paneler skulle ge runt 1000 kwh/år.

Vilket läge är mest fördelaktigt?
Våra experter undersöker om fastigheten har ett bra läge, rent geografiskt. Det har faktiskt de allra flesta, eftersom solpanelerna är så effektiva behöver det inte vara söderläge – det behöver inte heller handla om tak – fri markyta fungerar ofta också bra.

Kan vi tjäna pengar på vår anläggning?
Javisst! Producerar ni mer el än vad ni gör av med, till exempel under de ljusstarka sommarmånaderna, kan ni sälja er överskottsel till oss på Enkla Elbolaget. Bra för både plånbok och miljön.

 

Vill ni veta mer?
Läs mer om våra solceller här!

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt