Enkla Elbolagets logga
CSR
Samarbetet som ger insikt

Vi på Enkla Elbolaget ser det som en självklarhet att sprida så mycket energi som vi bara kan till samhället. Något som vi gör bland annat genom vårt samarbete med gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby. Ett samarbete som har löpt på under flera år och som innehållit allt ifrån praktik till workshops och studiebesök. 

Samarbetet hålls främst tillsammans med handels – och ekonomiprogrammets klasser. Enkla Elbolaget ingår tillsammans med andra i en grupp av fadderföretag som finns där för att hjälpa till att befästa elevernas teoretiska kunskaper i praktiken genom ett strategiskt samarbete.

Tillsammans ser vi till att eleverna får komma ut och besöka samt lyssna på hur företagen jobbar med olika frågor. Hos oss på Enkla föreligger främst ett stort fokus på hur vi jobbar med CSR och hållbarhet.

– Vi ser det som ett lärande för både eleverna och för oss här på Enkla, att lära oss hur yngre generationer tycker och tänker om vissa frågor säger Cecilia Håkansson, marknadschef på Enkla Elbolaget.

 

Intressanta diskussioner och frågeställningar

I och med de senaste årens restriktioner har mycket av vår kontakt varit digital och studiebesöken har fått ske över skärmen. Men oavsett hur vi ’’träffats’’ har energin hos eleverna alltid varit hög:

– När vi ses, vare sig det är digitalt eller på plats, väcks det många intressanta diskussioner och frågeställningar. Eleverna är ofta pålästa och har många frågor om ämnet, vilket är fantastiskt kul! berättar Cecilia.

Beate Tutschku, lärare på ekonomiprogrammet säger så här om samarbetet:

– Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utbyta kunskaper. Responsen från eleverna har varit att det är väldigt kul att komma ut och ser hur allt är ute i ’’verkligheten’’. Och att det är toppen att få med sig kunskap i ryggsäcken, något som är till fördel när det är dags att t.ex. starta UF-företag. Vi är helt enkelt helnöjda!

Vi hoppas att samarbetet tillsammans med Knut Hahn fortsätter under många år framöver och att kunskapen delas mellan oss som näringsliv, studenter och elever. Tack för ett energifyllt och kul samarbete! 🙂

Liknande artiklar

Earth Hour 2024

Tillsammans för en ljusare framtid – delta i Earth Hour  Lördag 23 mars, kl 20:30 – 21:30   I helgen knackar Earth Hour på dörren och med det finns det chans att visa lite extra kärlek för vår jord. I tider där klimatet står i fokus och varje handling räknas, uppmanar Världsnaturfonden (WWF) världen att […]

Årets julgåva 2023

CSR
Våra Enklahjärtan bankar lite extra när vi får möjlighet att engagera oss i samhällsfrågor kopplade till energi, miljö och människors lika värde. I år har vi på Enkla Elbolaget valt att skänka årets julgåva till UNICEF och deras viktiga arbete för att skydda barns rättigheter. Genom att fokusera på barns välbefinnande, utbildning och livsnödvändiga resurser […]
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt