Enkla Elbolagets logga

Jitech: Vi jobbar ständigt för att minska miljöpåverkan

Laserskärning, bockning, svarvning, valsning, svetsning, montage och pulverlackering. Det är vardagsmat hos Jitech, legoleverantörer inom verkstadsindustri – en verksamhet där energi spelar en viktig roll. Och där möjligheterna att energieffektivisera är stora. Vi pratade med vd Anders Paulsson om vikten av att hänga med i utvecklingen och att ta tag i sina framtidsvisioner. Och så en del om förvaltad el.

Ni har installerat laddstolpar via oss – berätta!
– Vi bara bestämde oss för att göra det ­– och gjorde det. Där och då tänkte vi att det här är framtiden och då gäller det att hänga med. Hela processen har fungerat bra, inga konstigheter alls.

Planer på solpaneler?
– Ja, solpaneler har vi tittat på flera gånger och hoppas ska bli verklighet inom några år. En del av våra processer kan av olika anledningar aldrig stå stilla, och de förbrukar ganska mycket energi. Vi skulle vilja täcka åtminstone den tomgångsförbrukningen med solenergi. Och då tror vi att det är bra att ha ett och samma bolag som helhetsleverantör.

Om vi pratar elavtal. Varför förvaltad portfölj?
– Det är så svårt att förutse hur elmarknaden ska bete sig. Och fast pris är för dyrt. Förvaltad portfölj är en form av kompromiss, du både säkrar dig och köper mot spotpriset samtidigt. Andra kollegor med fasta katastrofpriser undrar hur vi har gjort. Vi brukar säga att man ska ta kontakt med någon som kan förklara hur det funkar i grunden.

… och varför just Enkla portföljen?
– Vi hade förvaltad portfölj även hos vårt förra elbolag men vi kände att vi inte hade möjlighet att vara med och påverka i vilka volymer man köpte in. Vi såg en del konstiga mönster som vi ifrågasatte. Med Enkla portföljen har vi mycket större flexibilitet, och får ett större helhetserbjudande. Det är enkelt och tydligt att vara kund hos er!

Läs mer om Jitech här.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt