Enkla Elbolagets logga

Brf Tullen är laddade för framtiden

Bostadsrättsföreningen Tullen på Pantarholmen i Karlskrona består av 69 bostadsrätter i ett tiovåningshus från 1960-talet. Det är en förening som tänker framåt och som redan tidigare installerat solcellspaneler på fastighetens tak. Den senaste hållbara investeringen är fyra p-platser för fyra laddbara bilar.

Hej Lasse Liljegren, ordförande i Brf Tullen! Berätta om satsningen
– Tanken att skaffa laddboxar för boende med elbil väcktes när behov uppstod. Några av våra medlemmar hade tagit upp frågan, för att de själva funderade på att skaffa laddbar bil eller ofta hade gäster med behov. Det ligger helt enkelt i tiden. Idag är tre av de fyra platserna uthyrda så vi får kanske börja titta på att skaffa ytterligare laddboxar.

Är det något med processen som varit eller är krångligt?
– Nej, vi är mycket nöjda med hur Enkla Elbolaget och leverantören Mer Sweden skött och sköter allt. Det enda vi i föreningen behöver göra är att ta betalt för p-platshyran. Mer Sweden sköter all administration – skickar ut tagg, fakturerar bilägaren och betalar i sin tur oss för den förbrukade elen. Att få laddboxarna på plats gick både smidigt och snabbt.

Vad ser ni som största vinsten?
– Det är en fin service, ökar värdet och gör vår förening mer attraktiv. Nästa gröna insats för att framtids-säkra Brf Tullen är att byta ut alla armaturer till LED-belysning. Vi har redan tilläggsisolerat hela fastigheten.

Bra jobbat Lasse & Co!
Vill din bostadsrättsförening också skaffa laddboxar?
Hör av dig till Jens Böckmanjens.bockman@enklaelbolaget.se eller 0454-200 242.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt