Enkla Elbolagets logga

Axevalla Travbana – massvis med trav men mer än så

På anrika Axevalla Travbana i Västergötland har det körts travlopp sedan 1956. Och faktiskt blev det 40 tävlingsdagar även det märkliga året 2020.
Det går åt en hel del energi för att driva Axevalla som är en stor anläggning med mycket mer än travbanor. Vi pratade en stund med Roger Moström, VD

Berätta om Axevalla!
– Vår kärnverksamhet är att arrangera tävlingar och träningsmöjligheter för trav. Många känner till StoChampionatshelgen som är Sveriges näst största travevent med 25 000 besökare. Axevalla är inget företag i vanlig mening utan en ideell förening – en del av Svensk travsport som ägs av de 33 medlemsbanorna runt om i landet. Vi är även hyresvärdar till ett naturbruksgymnasium, en veterinärklinik och en hovslagarskola som har sina lokaler på anläggningen.

– Mest energikrävande är belysningen under tävlingskvällarna och uppvärmning av lokaler och stallbyggnaderna. Vi har runt 100 hästar stallade hos oss, det är travtränare som hyr plats hos oss för att kunna optimera träningen.

Ni har varit kunder hos oss i sju år, vad är det ni uppskattar mest?
– Det är egentligen två saker: Att den el vi köper är 100% klimatklok och att relationen fungerar fint. Den är alltid prioriterad för mig i valet av leverantör. Konkurrenskraftiga priser är viktigt men det betyder mycket att allt fungerar – att man får det man förväntar sig. Och det får vi hos er! Nästa gång vi träffas vill jag veta allt om laddstolpar, allt fler kuskar, besökare och funktionärer kommer med elbil.

Läs mer på axevalla.se

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt