Enkla Elbolagets logga

Areff ställer om till laddflotta

För två och ett halvt år sedan beslutade säkerhets- och identifieringsföretaget Areff att övergå till en mer klimatklok transport till och från jobbet för alla medarbetare. Det började med två laddhybrider. Nu är det dags för resten av tjänsteflottan. Vi pratade med vd Bernt Karlsson om tankarna kring omställningen.

Hej Bernt! Berätta, varför ställer ni om till full laddflotta?

– Det är viktigt för oss att följa med i samhällets utveckling. Det ligger i våra värderingar. Miljöaspekten står högst, vi är rädda om oss själva och vår omgivning. Men det handlar också om att möta ökade krav och förväntningar på marknaden, exempelvis i offentliga upphandlingar. Så allt som allt var det ett egentligen ett ganska enkelt beslut att ta.

 

Hur har planerna tagits emot bland medarbetare?

– Bara positivt. Flera av våra medarbetare har också ställt om privat med Enklas erbjudande, så det är ett tecken på miljötänk och smidighet. Jag tror att man bygger upp en känsla kring det när man väl har börjat. Jag som har kört hybrid i några år även privat märker att det känns bra att köra på el – och när jag kör på fossilbränsle känns det fel.

Hur tycker du att processen har fungerat?

– Enkla är väldigt duktiga på alternativ till fossila bränslen, det är allt från laddlösningar till solceller. Vi har varit kunder i flera år. Alla som jag har varit i kontakt med utstrålar verkligen enkelhet. De är lösningsbenägna och tar ens problemställning på allvar. Alltid insatta och involverade, och kommer ihåg ens ärenden. De har en hög servicegrad och tillgänglighet – det viktigaste av allt i dagens konkurrenssatta samhälle, i min värld.

Har du några tips till andra företag som är inne på samma bana?

– Vill man vara ett företag i tiden och växa med samhället så är det bara att skrida till verket. Jag tror att det kommer att ställas mycket högre krav från medarbetare vid till exempel nyanställningar vad gäller miljöpolicyer och liknande. Tjänstebilen är det som syns utåt, så att byta till helt eller delvis eldriven tjänsteflotta är ett steg i att visa att man är med på omställningen.

Areff startade för 22 år sedan som ett tjänsteföretag inom identifikation. Idag är de nischade på säkerhet och identifikation, för att följa den snabba digitala utvecklingen och möta nya behov på marknaden. Areffs tjänster tillämpas inom allt från el- och hantverksindustrin till transportsektorn och IoT. Läs mer om Areff här.

Vill du veta mer om Enkla Elbolagets erbjudande inom laddlösningar för ditt företag? Läs mer här eller kontakta din säljare så får du hjälp direkt. 

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 09.00 - 15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00