Äggaboden i Gärestad: ”Alltid något nytt på gång”

Det började just med äggproduktion och försäljning i det som då var – en äggbod. Det var 1994. Idag omfattar familjeföretaget butik, restaurang, café och konferenslokaler – allt i gamla gårdsbyggnader som fått nytt liv. Med fokus på lokala råvaror och hantverk ligger Äggaboden helt rätt i tiden.

– Vi var tidiga med att erbjuda lokala varor, och under 00-talet var det kanske inte som mest poppis. Men efterfrågan har absolut växt med tiden, intresset ökar varje år – likaså verksamheten, berättar en av ägarna Anna-Lena Fransson och sonen Albin Fransson.

 

Ni blev Enkla-kunder i höstas (2022). Välkomna!

– Tack! Vårt tidigare elavtal löpte ut så vi började se oss om. Eftersom vi gärna arbetar med lokala aktörer var det ett naturligt val.

– Det är en röd tråd för oss både när vi bygger, köper in produkter och väljer samarbetspartners. Med tanke på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet.

 

Den senaste tiden har elmarknaden svajat och elpriserna stigit. Hur har ni hanterat det?

– Uppvärmningen av byggnaderna drar mest. Så vi har helt enkelt fått tänka om. Vi stänger av värmen helt i delar av verksamheten när vi inte har något igång, och använder våra kaminer mer. Vi har försökt bli mycket mer energieffektiva och behöver nu inte förbruka lika mycket el som tidigare.

– Innan elpriserna steg behövde man inte tänka på det här sättet… och det är lite synd faktiskt, för det bör man ju alltid göra egentligen. Det har varit ett slags uppvaknande till det bättre.

 

Hur har det varit att vara kund hos Enkla under just den här perioden?

– Det har funnits en kontinuitet från dem. De har varit snabba på att möta kundernas behov och oro som varit under den här tiden.

– Det är det som är bra med Enkla. Det är personligt och … enkelt! De finns alltid nära till hands. Vi är inte särskilt insatta i elmarknaden. Så att de har förvaltare med expertis som tar hand om vårt avtal känns tryggt.

 

Har ni något spännande på gång?

– Vi har alltid planer på att utveckla! Solceller är till exempel en investering vi länge pratat om. Vi har det just nu på restaurangtaket men vill utöka. Då vet vi att Enkla finns där med sitt erbjudande, så vi får ta ett snack framöver…

 

Lär känna Äggaboden!

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 09.00 - 15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00