Enkla Elbolagets logga
CSR
Mer kärlek på nätet

Inlägget från dagens fotbollsmatch läggs upp och kommentarsfältet börjar fyllas på. Det börjar lugnt och snällt men snart smäller det. Där är den. Den första kommentaren som antingen kränker, trakasserar eller hotar någon. Säkert känner du igen det – näthatet – som mer och mer börjat florera på sociala medier. Nu säger vi, tillsammans med vår partner Mjällby AIF, nej till näthatet genom att belöna positivitet i stället.

Vi på Enkla Elbolaget älskar härlig läktarkultur och att se supportrar med brinnande engagemang. Sånt där engagemang som smittar av sig och ger en härlig, bubblande känsla. Och det är något som vi också vill uppmuntra till.

Under slutet på förra året tog Svensk Elitfotboll beslutet att vara en del av kampanjen #nejtillnäthat – en stiftelse bildad utav Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia vars syfte är att främja en tryggare vardag på online. Därför kändes det självklart att vi, tillsammans med vår partner Mjällby AIF, skulle vara en del i kampanjen och motarbeta näthatet.

Trista kommentarer allt vanligare
Det har blivit allt vanligare att fotbollsklubbar som Mjällby AIF delar inlägg i sina sociala medier från matchen eller på spelare. Och även om många av kommentarerna är positiva och peppande finns det också många som är negativa i form av kränkningar eller hot. Jacob Lennartsson, marknadskoordinator på Mjällby AIF och har hand om klubbens konton på sociala medier säger:

– Det brinnande engagemanget för klubben kan tyvärr ibland gå över till åt det negativa hållet där supportrar sprider näthat med kränkande och negativa kommentarer. I ett långsiktigt perspektiv blir bilden utav vår klubb trist och mindre kul. Men framför allt tänker vi på spelarnas och supportrarnas mående som påverkas negativt onödigt hat.

Tillsammans med Mjällby AIF startade vi därför under våren ett projekt för att uppmuntra till en mer positiv stämning i kommentarsfälten på sociala medier. Efter varje match utses den mest uppmuntrande, positiva och ärliga kommentaren av oss på Enkla Elbolaget. Vinnaren får ett fint pris från oss, nämligen en powerbank laddad med härlig energi. Perfekt för sommarens alla äventyr!

#nejtillnäthat

Liknande artiklar

Earth Hour 2024

Tillsammans för en ljusare framtid – delta i Earth Hour  Lördag 23 mars, kl 20:30 – 21:30   I helgen knackar Earth Hour på dörren och med det finns det chans att visa lite extra kärlek för vår jord. I tider där klimatet står i fokus och varje handling räknas, uppmanar Världsnaturfonden (WWF) världen att […]

Årets julgåva 2023

CSR
Våra Enklahjärtan bankar lite extra när vi får möjlighet att engagera oss i samhällsfrågor kopplade till energi, miljö och människors lika värde. I år har vi på Enkla Elbolaget valt att skänka årets julgåva till UNICEF och deras viktiga arbete för att skydda barns rättigheter. Genom att fokusera på barns välbefinnande, utbildning och livsnödvändiga resurser […]
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt