2019-01-25 CSR
Lyfter psykisk ohälsa i film

Lovisa, Nadja och Nora, tre tjejer som går sista året på gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby. Under hösten har de startat upp ett UF-företag med idén om en film att sprida till företag om psykisk ohälsa.

– Vi ser ett stort behov av denna typen av film runtom i skolorna. Vår tanke med filmen är att den ska skänkas till högstadie – och gymnasieskolor runt om i landet. Det börjar pratas alltmer öppet om psykisk ohälsa och vi vill gärna öppna upp för ännu mer diskussion inom ämnet.

Filmens handling utspelar sig tillsammans med huvudpersonen Amanda, en gemensam kompis. Budskapet varvas mellan iscensatta scener med Amanda om psykisk ohälsa blandat med intervjuer tillsammans med en psykolog för att lyfta in information och fakta i filmen.

– Idén till filmen kom vi på eftersom psykisk ohälsa ligger oss nära. Alla tre har brottats med det själv och vi har andra i vår närhet som upplevt samma sak. När vi skulle starta ett UF-projekt visste vi att Lovisa, som går media, skulle producera någon typ av film. Så då kläckte vi idén om att göra en film om psykisk ohälsa.

Filmen kommer att ha premiär till våren och kommer förhoppningsvis att kunna visas på plats hos Centrumbiografen i Ronneby. Tillsammans med skolor runt om i landet så kommer filmen också att visas i klassrummen Sverige över.

Vi på Enkla Elbolaget har valt att stötta AssemblAid genom att sponsra deras UF-företag. Eftersom vi har ett tätt CSR-samarbete tillsammans med gymnasieskolan Knut Hahn så ställde vi självklart upp när vi fick förfrågan om att sponsra.

Enkla Elbolaget samarbetar med Knut Hahnskolan i flera program, som ett led i deras CSR-arbete som innefattar miljö, förnybar energi och människor. 

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt