Enkla Elbolagets logga
Laddstolpar eller laddboxar till företaget – vilket är bäst?

Skillnaderna mellan de två elbilsladdlösningarna stolpe och box är inte stora, och det finns fördelar med båda. Vår tekniska projektledare Sam Ivarsson berättar hur man kan tänka när det är dags att göra en laddsatsning på företaget.

Laddboxar billigare
Både laddboxar och laddstolpar är tekniskt uppbyggda på samma sätt och fungerar på så vis likadant. Men laddboxar installeras oftast på husvägg, medan laddstolpar sätts fast i marken. Eftersom en laddbox inte kräver att man går in och gräver i marken blir installationskostnaden lägre. Av samma anledning går installationen av laddbox också betydligt snabbare.

Laddstolpar tåligare
Materialen skiljer de två varianterna åt: laddboxar är ofta gjorda av plast, och stolpar av aluminium. Det gör laddstolpar mer robusta, och tåligare för olika väder- och vindförhållanden. Hållbarheten i sig är densamma i bägge produkter, men ska lösningen stå på en publik parkering är laddstolpar det mer långsiktiga valet eftersom de klarar mer.

Samma smidiga betallösning
För både laddbox och laddstolpe har vi en och samma betallösning via en laddningsbricka, en så kallad RFID-tagg. Den blippas på laddstolpen eller -boxen och kopplas mot ett konto som regleras månadsvis.

Vilken laddlösning passar mitt företag?
Vilken variant som passar bäst på just ditt företag beror lite på vad de ska användas till och hur de ska placeras. Gäller det i första hand laddlösningar till anställda, kanske på en mindre privat parkering? Då är laddbox förmodligen ett lämpligt val.

Så fort det handlar om laddlösningar till kunder och besökare är det laddstolpar som gäller. Laddstolpar brukar vi dessutom varumärkesprofilera med företagets logga – det gör vi inte med laddboxar.

Det går också att välja en kombinerad lösning. Kanske har företaget olika parkeringar med olika förhållanden? Då kan det passa att dela upp lösningarna. Det är också vanligt att vi installerar laddstolpar på företagsparkeringen, och laddbox hemma hos de anställda om de erbjudits tjänstebilar privat.

Kontakten är första steget
Börja med att ta kontakt med en av våra företagssäljare och stäm tid för ett besök hos er. När vi gått igenom era behov och förutsättningar tillsammans skräddarsyr vi en lösning som passar respektive kund. Vi tittar t.ex. på var det är lämpligt att installera laddlösningen, hur man kopplar in den till elnätet, och även på hur behovet av laddningsmöjligheter kan tänkas utvecklas framåt i tiden – om det kan tänkas behövas fler stolpar eller boxar inom de närmaste åren.

Vill du diskutera laddlösningar med oss? Kontakta en av våra företagssäljare så får du hjälp.

Liknande artiklar

Effektivt brandskydd och hantering av batterier – Experttips för ditt hem

Vilken brandskyddsutrustning borde alla ha hemma? Hur hanterar du ett antänt batteri och vad ska du göra om elden inte går att stoppa? Brandskyddsföreningens elexpert har svaren.   Nödvändig brandskyddsutrustning för hemmet Joakim Jonsson är elexpert på Brandskyddsföreningen. Han berättar att du kan minska risken för elbränder genom att se till att elanläggningen och alla […]

Träbaserade vindkraftverk – Både grönare och starkare

Från en visionär idé på Chalmers 2016 till ett torn för ett kommersiellt vindkraftverk i drift 2023. Träteknologiföretaget Modvion har reformerat tekniken för förnybar elproduktion med sina innovativa konstruktioner i laminerad träfanér.   Allt började på Chalmers, dit uppfinnaren och båtbyggaren David Olivegren vände sig för att undersöka om hans vision om vindkraftverk i laminerad […]

Hur effektiva är solceller om vintern?

Du har kanske ställt dig frågan ovan, oavsett om du redan har solceller eller står i begrepp att göra en installation. Låt oss reda ut verkningsgrad, vinklar på paneler och förmånliga avdrag med Malte Rungård, byggteknisk rådgivare på Villaägarna.   Solceller är en förnybar energikälla som producerar elektricitet även på vintern, men av naturliga orsaker är […]
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt