2021-05-25 Personal
Kundservicehjälten som strösslar härlig energi

Säg hej till vår spralliga och pratglada kollega Robin! Han är vår härliga energispridare som får dig att le snabbare än vad du hinner säga enkelt. Vi slängde iväg ett par frågor med lite-kul-att-veta grejer och frågade nyfiket vad Robin egentligen gör om dagarna när han jobbar.

Om Robin
Jobbar som kundserviceshjälte på kontoret i Ronneby. Robin kommer från Skåne men tog nyligen sitt pick och pack och flyttade till Blekinge. Det här med kundservice är inget som är nytt för Robin, tvärtom, så är han en inbiten kundservicehjälte som har spenderat otaliga timmar i telefon.

Hallå Robin! Vi är så nyfikna – hur ser en vanlig dag ut för dig på kundservice?
När jag tar klivet in på kontoret blir det först en sväng inom kaffemaskinen för att sippa på min första kopp kaffe. Däremellan är det hejhej till alla kollegor för att sen sätta mig vid datorn och svara på mejl. Efter lite administrativt arbete stämmer arbetsgruppen av hur dagen kommer se ut. Sen är vi igång! Klockan nio öppnar vi upp och då är jag hjälpredo hela dagen lång.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att prata såklart! För mig som är en riktig pratare har jag verkligen lyckats fångat drömjobbet. För mig är det lyxigt att få sitta med min kopp kaffe och snacka med kunder dagarna i ända. Sen gillar jag också feedbacken som jag får tillbaka efter vår kontakt. Det ger mig en fingervisning om vad jag/vi gör bra och vad som kan skruvas på inför framtiden.

Vad brukar de flesta ringa/mejla/chatta in om?
De vanligaste frågorna handlar inte helt oväntat om kundernas fakturor eller elavtal. Också sånt som hjälp med att uppdatera sina kunduppgifter är vanligt. Det är oftast ganska enkla frågor. Ibland handlar det om att hjälpa kunder förstå sin förbrukning. El kan ju som bekant vara ganska krångligt och i samtalet hjälper vi kunden att förstå el och allt som kommer kring på ett enkelt sätt.

Vad är det bästa med att jobba på Enkla Elbolaget?
Att jag trivs så bra! Och att jag får vara med och förenkla en krånglig elmarknad. För mig som har så nära kundkontakt känner jag verkligen att jag gör skillnad i att förmedla enkelhet till kunderna. Det känns rätt och bra.

När du behöver tanka energi, vilken musik sätter du igång?
Då blir det helst Gyllene Tider, Ted Gärdestad mixat med lite av Patrik Isakssons låtskatt. Den musiken ger mig en sådär härlig och pirrig känsla i hela kroppen.

Om du hade fått byta plats och vara en kändis för en dag, vem hade du då valt?
Zlatan. För att han är en fotbollsspelare av världsklass och har en utmärkande personlighet som gjort honom till ett fenomen. Jag tycker han är cool som alltid gått sin egen väg och gjort sig ett starkt varumärke. Tänk att få lira fotboll i hans dojjor och se världens från hans ögon för en dag. Vilken dröm!

Vad är du riktigt, riktigt bra på?
Att prata och göra andra glada. Och så är jag jättebra på att laga potatisgratäng. Den är helt magisk!

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 9.00 - 17.00
Lunchstängt: 12.00-13.00