Tips från Enkelhetscoachen: 5 tips för er som reser med barn.

Snart är sommaren här och det är dags för semester. Ska du ut och åka bil med barn är det bra att ligga steget före och vara förbered för oförutsedda händelser. Med dessa enkla tips får du mer tid över till att njuta av semestern.

1. Se till att ha underhållning
 som spel, kritor och papper eller film lättillgängligt. Förvara gärna underhållningen i en låda mellan barnen i baksätet eller i en förvaringsficka som hängs på stolen framför.

2. Skriv ner tävlingar hela familjen kan vara med på under resan. Exempelvis vinktävlingen: vinka till personer utanför bilen. De som vinkar tillbaka är ”jordgubbar”, de som inte gör det är sura ”krusbär”. Först till 10 jordgubbar vinner!

3. Köp och förbered snacks innan ni åker så spar ni både tid och pengar och det blir lättare att tänka på hälsan. Skala och dela frukt och grönsaker och lägg dem i mindre påsar eller burkar.

4. Packa kläder efter dag; lägg byxor, tröja, strumpor och underkläder i plastpåsar med ziplock och skriv dag på påsen. Ett alternativ till plastpåse är packpåsar i tyg med blixtlås.

5. Involvera barnen i packningen, det gör det lättare för dem att klä sig själva och de tycker ofta det är roligt att få ta ansvar.

Nu har du förhoppningsvis ett gäng glada barn längst bak i bilen. Och du glöm inte att ta mellanmålspauser i tid!

Brita Hahne är grundare av Smpl och professionell enkelhetscoach och organisatör.