Små gröna tips

Mångfald är bra, så plantera gärna sådant som drar till sig många olika sorters insekter. Gullviva, blåklocka och klöver är mumma för humlor och bin. Käringtand uppskattas av riktigt många kryp, inte minst fjärilar. Välj gärna inhemska växtslag som kan funka både som mat och boplatser för pollinerare och andra småkryp. Dags att plantera häck? Måbär, oxel och hagtorn är några ex-perttips. Den sistnämnda gillas av småfåglar också. 

Har du ingen egen trädgård? Skapa en i balkonglådorna och krukorna hemma. Fleråriga växter som lavendel och gullviva doftar gott och är en favorit bland bin. Tycker du om att laga mat? Satsa på kryddväxter som både du och små besökare gillar. Massor av timjan, oregano, salvia, rosmarin, gräslök och mynta kan göra underverk för din matlagning och när kryddväxterna blommar attraherar de pollinerare av olika sorter.

Du har säkert hört det förut men det tål att upprepas. Du behöver antagligen en paus från gräsklippningen. Om du gillar ordning och reda och tycker att trädgården ser vildvuxen ut med blommor och höga grässtrån, är det antagligen toppen för alla småkryp som gillar att surra. Som en kompromiss kan du spara vissa partier som får växa som naturen tänkt, eller klippa gångar i gräsmattan och låta resten vara. Det kommer att bli jättefint, vi lovar.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 09.00 - 15.00
Lunchstängt: 12.00-13.00