Förvaltade produkter har gett bäst pris över tid

Vi lyfter ofta fördelarna med våra förvaltade produkter. Här förklarar våra rådgivare Jens och Marcus lite närmare hur det faktiskt fungerar i praktiken. 

Det enda sättet att få ett bättre elpris än marknadens här och nu, är att köpa elen i förväg. Det har visat sig att fonder och förvaltad el har gett bäst utfall över tid. Vi menar att förvaltad el alltid är det bästa långsiktiga valet eftersom marknadens snabba svängningar undviks och pristopparna jämnas ut.

Förvaltad fond och förvaltad portfölj
Gemensamt för både fond och portfölj är att marknadsexperter köper in elen när priset är som lägst, och sprider inköpen över en längre inköpsperiod. På så vis minskar risken att handla vid fel tillfälle, samtidigt som chansen att pricka rätt ökar.

I vårt företagsavtal Enkla portföljen väljer kunden i samråd med oss rådgivare hur mycket av bolagets förväntade förbrukning som ska vara säkrad, alltså hur stor del som ska köpas in i förväg respektive kvartal. Rådgivaren analyserar när under dygnet som verksamheten använder mest el, för att skräddarsy avtalet utifrån företagets behov.

Rekordlåga priser att njuta av länge
Under större delen av 2020 var elpriserna rekordlåga och våra förvaltare passade på att köpa upp el för framtida förbrukning. Priserna var faktiskt så bra att kunder med förvaltade produkter kommer att känna av de positiva effekterna ända till slutet av 2022.

Vill du veta mer om förvaltad el? Du är alltid välkommen att kontakta oss. Du hittar kontaktuppgifter här.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt