2021-03-29
Förvaltade produkter ger bäst pris över tid

Vi lyfter ofta fördelarna med våra förvaltade produkter. Här förklarar vi lite närmare hur det faktiskt fungerar i praktiken.

Enda sättet att få ett bättre elpris än marknadens här och nu, är att köpa elen i förväg. Det har visat sig att fonder och förvaltad el ger bäst utfall över tid. Vi menar att förvaltad el alltid är det bästa långsiktiga valet eftersom marknadens snabba svängningar kan undvikas.

Rekordlåga priser 2020
Under större delen av 2020 var elpriserna rekordlåga och våra portföljförvaltare passade på att köpa upp el för framtida förbrukning. Priserna var faktiskt så bra att kunder med förvaltade produkter kommer att känna av de positiva effekterna ända till slutet av 2022. I egna portföljer väljer kunden själv säkringsgrad, alltså hur mycket av bolagets förväntade förbrukning som ska vara säkrad. Sedan beror utfallet på hur verksamhetens uttagsprofil ser ut, det vill säga när under dygnet som mest el används.

Särskilt avkopplande just nu
I vår förvaltade elfond Relaxa säkras minst 70% av den förväntade förbrukningen. Resten handlas till aktuellt marknadspris. Utfallet har så här långt 2021 genererat ett pris som är runt 10 öre/kWh bättre än aktuellt marknadspris. Detta till stor del tack vare det rekordlåga elpriset 2020 och en väl förvaltad fond.

Vill du veta mer så hittar du kontaktpersoner på här.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 9.00 - 17.00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Stängt