Enkla Elbolagets logga
Försäljningschefen som vill skapa värde – tillsammans

Vad har teknik, modern arkitektur, nutidshistoria och ridsport gemensamt? Det är ett gäng områden som ger vår nya, mångfacetterade försäljningschef Lukas positiv energi. Och gissa om vi får gott om den varan av att ha honom tillbaka hos oss! Ja, vi säger tillbaka – för Lukas var faktiskt med och startade Enkla Elbolaget 2008. Vilken grej, va!

Hej Lukas, varmt välkommen tillbaka till oss! Hur känns det?
Det känns väldigt bra. Jag märker att jag ler när jag säger det, jag har en god känsla. Det är lite som att komma hem till en familj man känner sedan tidigare! Hjärtat finns absolut hos Enkla Elbolaget. Jag ser fram emot att fortsätta vidare på den framgångsrika väg vi redan är inne på.

Vad är det bästa med din roll som försäljningschef? Och vad är du extra bra på?
Delaktigheten är definitivt det bästa. Att få arbeta både operativt och strategiskt är riktigt roligt. Att förstå kundens utmaningar, och att bidra till de bästa lösningarna med vår samlade erfarenhet. Jag brukar få positiv feedback på att jag kan skapa överskådlighet, både i projekt och situationer. Jag hjälper mig själv att snabbt kunna bli operativ genom att strukturera i förväg.

Finns det något område som du brinner lite extra för?
Hållbara lösningar! Det går hand i hand med den värdeskapande försäljningen – vi ska finnas här för våra kunder idag, men även imorgon. Det handlar om att ha en helhetssyn och att utnyttja resurser på absolut bästa sätt. Också att se till att vi är ekonomiskt hållbara och klarar framtida utmaningar.

Vad ger dig energi på jobbet?
Jag har ett socialt behov och tycker om att möta andra människor. Såväl medarbetare som kunder. När vi tillsammans når mål så ger det energi. Det kollektiva i ett uppnått resultat känns riktigt, riktigt bra!

… och i vardagen?
Jag brukar säga att jag är ambivert – en blandning mellan introvert och extrovert. Jag gillar att det är full fart och många parallella processer igång på jobbet, och att kunna bryta av med reflektion och stillhet i vardagen. Kanske låta tankarna vandra iväg på en skogspromenad eller varva ner med en bok eller musik. För mig ger det energi att få de här kontrasterna.

Apropå musik – vad lyssnar du på för att fylla på när energinivåerna är låga?
Hårdrock! Gärna från glansårtiondet åttiotalet. Vi är flera på jobbet som gillar hårdrock. Det är inte en slump att Enkla Elbolaget är så närvarande på Sweden Rock Festival om man säger så…

Lukas bor i Hässleholm med sin fru Carina. Han började sin karriär i Försvarsmakten med tio stabila år som stridsvagnsofficer, som övergick i studier och arbete som fond- och försäkringsmäklare, och därefter vidare in i Norsk Hydro, som kom att bli Enkla Elbolaget. Efter fem år som försäljningschef inom tillverkningsindustrin är han tillbaka för att skapa värde för våra kunder.

Liknande artiklar

Effektivt brandskydd och hantering av batterier – Experttips för ditt hem

Vilken brandskyddsutrustning borde alla ha hemma? Hur hanterar du ett antänt batteri och vad ska du göra om elden inte går att stoppa? Brandskyddsföreningens elexpert har svaren.   Nödvändig brandskyddsutrustning för hemmet Joakim Jonsson är elexpert på Brandskyddsföreningen. Han berättar att du kan minska risken för elbränder genom att se till att elanläggningen och alla […]

Träbaserade vindkraftverk – Både grönare och starkare

Från en visionär idé på Chalmers 2016 till ett torn för ett kommersiellt vindkraftverk i drift 2023. Träteknologiföretaget Modvion har reformerat tekniken för förnybar elproduktion med sina innovativa konstruktioner i laminerad träfanér.   Allt började på Chalmers, dit uppfinnaren och båtbyggaren David Olivegren vände sig för att undersöka om hans vision om vindkraftverk i laminerad […]
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt