2019-12-11 Klimatklokt
Fem hållbara tips

Vi tog en titt på Naturskyddsföreningens lista på vad företag kan göra för att minska sin miljöpåverkan i vardagen. Ett av tipsen är att byta till ett elbolag som erbjuder klimatklok el – den punkten har ju du som är kund hos oss redan klarat av. 

Här är ytterligare några tips på hur er verksamhet kan bli grönare i det lilla. Kanske kan ni redan sätta ”check” på allihop? Om inte, se listan som hållbar inspiration.

  1. Välj miljömärkta produkter. Det finns Svanen- eller Bra Miljöval-märkta alternativ av nästan alla förbrukningsvaror, till exempel kontorspapper, tvål, diskmedel och rengöringsmedel. Köp dem!
  2. Stäng av alla apparater när de inte används. Apparater i standby-läge drar ström och därför är det bäst att stänga av dem helt, grenkontakter med avstängningsknapp gör det enkelt. Och glöm inte dra ur mobilladdaren!
  3. Ha möten via webb, telefon eller video. Ju färre tjänsteresor desto mindre miljöpåverkan förstås. Och när du ändå vill eller måste träffa någon som befinner sig långt bort ansikte mot ansikte, ta tåget eller kör elbil eller elhybrid.
  4. Läs på skärmen eller skriv ut dubbelsidigt. Försök att skriva ut och kopiera så lite som möjligt. Läs istället mer texter på dataskärmen, scanna dokument och arkivera elektroniskt. Behöver något skrivas ut? Välj dubbelsidig utskrift och spara både papper och pengar!
  5. Återvinn på jobbet också. Många är mindre noggranna med att återvinna på arbetsplatsen än hemma. Men det är lika enkelt på jobbet! Källsortera papper, glas, burkar, batterier, matrester, kartong, plast, elektriska artiklar. Ja, så mycket ni kan.

 

Vill du göra mer? Hör av dig till din säljare så bokar vi tid för en enklare elanalys eller en energikartläggning i samarbete med Afry (f.d. ÅF). Om ditt företag förbrukar mycket energi finns stora besparingar att göra.

 

Källa: Naturskyddsföreningen.se

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt