2021-03-09
Ett pinfärskt exempel: Fördelarna med Relaxa – förvaltad el ger bästa pris

Vi lyfter ofta fördelarna med vår expertförvaltade elfond Relaxa och vårt sätt att köpa el – att avvakta när priset är högt och köpa när det är lågt för att ge ett långsiktigt bra pris. Det har du säkert sett, både en och två gånger, kanske utan att tänka på hur det egentligen fungerar i praktiken. Nu passar vi på att ge dig ett pinfärskt exempel, direkt från verkligheten här och nu.

Under förra året var elpriserna rekordlåga och Relaxas fondförvaltare köpte upp el för att inte behöva handla mer än nödvändigt när priserna vänder uppåt. Priserna var faktiskt så bra att de kunde köpa el för Enkla Elbolaget-kundernas framtida förbrukning under 2021 och en bra bit in i 2022.

Under årets första kvartal låg priset för Relaxas el mer än 10 öre under det rörliga snittpriset på marknaden. Det är bra, och i skrivande stund ser också prognosen för kommande månader lovande ut.

I Relaxa förvaltas minst 70% av den elvolym som ska levereras, men den återstående delen, alltså som mest 30%, handlas till aktuellt marknadspris.

Enda sättet att få ett bättre pris än marknaden här och nu, är att på något vis köpa elen i förväg. Och det har visat sig att fonder och förvaltad el är det som gett bäst utfall över tid. Vi menar att Relaxa och vår expertförvaltade el alltid är det mest prisvärda valet på lång sikt eftersom pristopparna kapas. Och vårt exempel från första kvartalet 2021 gör det tydligt att det just nu – och en tid framöver – är särskilt avkopplande att vara Relaxa-kund.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 9.00 - 17.00
Lunchstängt: 12.00-13.00