Enkla Elbolaget lanserar svävande smart parkeringslösning för elsparkcyklar

Från den 1 maj kan du sluta se upp för felparkerade elsparkcyklar på gatorna – och börja titta upp istället. Vår nya parkeringslösning EasyFloat Parking frigör gångvägarna genom att ta vara på annars oanvända ytor – för en trevligare stadsmiljö och en förhoppning om att fler ska välja klimatkloka färdmedel.

Debatten om elscootrar och elsparkcyklar som står felparkerade eller inte parkerade alls har gått varm den senaste tiden. Ett problem med flera tråkiga konsekvenser. Men som förespråkare för klimatkloka lösningar tycker vi på Enkla Elbolaget att det vore synd om elsparkcyklar som grönt, praktiskt och ekonomiskt alternativ till fossilt bränsledrivna fordon skulle försvinna. Samtidigt är parkeringssituationen som den ser ut nu inte hållbar.

Därför lade vi före årsskiftet fram ett förslag till kommunstyrelsen på en smidig parkeringslösning som både är enkel att använda och visuellt förgyller stadsrummet. Och vi är glada att kunna säga att vi nu har fått gensvar! Från och med den 1 maj blir luftparkering via ballonger verklighet.

Med hjälp av detaljerad teknologi och specialutvecklade ballonger med höljen i förstärkt nylon möjliggör EasyFloat Parking en helt unik markfri parkering. Varje ballong hänger i en tålig fästanordning med en tillhörande QR-kod. QR-koden skannas enkelt i EasyFloat Parking-appen, som också registrerar att elsparkcykeln anslutits till fästet – och gör den redo för take-off.

– Vår vision är alltid att hitta klimatkloka lösningar som ska underlätta vardagen – också i det här fallet, säger Kenneth Johansson, vd på Enkla Elbolaget. Vi tror att EasyFloat Parking kommer att göra just det – förenkla vardagen både för alla elsparkcykelanvändare och övriga medborgare.

I nuläget sker registrering via vår egen applösning, men vi hoppas kunna integrera den med samtliga hyrbolag för elsparkcyklar för en ännu smidigare hantering framöver. Pilottester har genomförts under mars månad, med mycket goda resultat.

I mitten av april påbörjas den fullskaliga installationen, i samma veva som våra förberedande informationskampanjer får vingar.

– Självklart hänger det fortfarande på att individen tar sitt ansvar i det offentliga rummet. Vi är ju många som ska dela det, och vi vill att alla trivas. Med EasyFloat Parking blir steget till att faktiskt ta hand om sin använda elsparkcykel eller -scooter kortare – och roligare!

Kenneth Johansson, VD Enkla Elbolaget

Men förhoppningen är inte bara en trevligare stadsmiljö – utan också att fler ska få upp ögonen för klimatkloka färdmedel. Ju fler vi blir som bidrar till den viktiga omställningen till uteslutande förnybara energislag, desto bättre.

Första gatan att tillämpa EasyFloat parkeringssystem blir Ronnebygatan i Karlskrona. Planen är att därefter expandera i södra Sverige före sommaren, och förhoppningsvis övriga Sverige till hösten/vintern 2022.

April april!

Njaej, någon ballongdriven luftparkering för elscootrar lär vi trots allt inte se än på ett tag. (Åtminstone inte implementerat av oss på Enkla Elbolaget – men kom ihåg var du hörde det först!). Ett som är säkert är i alla fall att vi fortsätter jobba för klimatkloka lösningar som förenklar vardagen för våra kunder – alla dagar om året!

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 9.00 - 17.00
Lunchstängt: 12.00-13.00