2019-02-01 Produkter
Enkelt, tryggt och lönsamt. Sprid riskerna med förvaltad el

Enkla portföljen är Enkla Elbolagets fondprodukt för elhandel till företagskunder. Och det är en avtalstyp som är en bra affär för verksamheter i alla storlekar. Om du inte redan känner till Enkla portföljen finns det mycket att vinna på att läsa vidare här när Marcus Boje, Key Account Manager på Enkla Elbolaget, reder ut begreppen och presenterar fördelarna.

 

Vad är förvaltad el och vilka är fördelarna?

– Hela idén med att erbjuda förvaltad el är att sprida riskerna. Varför köpa hela sitt elbehov vid ett tillfälle när man kan köpa lite då och då som i Enkla portföljen? Genom att kontinuerligt köpa mindre andelar el när marknaden är låg och sälja när marknaden går upp sprider vi ut risken att hamna fel i sitt elpris. Resultatet blir att pristopparna kapas och att elpriset blir jämnare och lägre över tid. I vårt fall har snittpriset legat drygt 7 procent lägre än marknadsindex – ända sedan 1999. Det är en fin historik!

– Förr var det bara riktigt stora elförbrukare som köpte el på det här viset. Varje bolag hade då en fondförvaltare som köpte el bara för deras räkning och det skulle innebära en för stor avgift för mindre företag. Enkla portföljen fungerar istället så att våra experter förvaltar en pott för en stor mängd kunder så att många delar på förvaltningsavgifterna, då blir det lönsamt för alla att köpa förvaltad el.

– Precis hur lönsamt det är att välja förvaltad el beror på hur bolagets förbrukning ser ut över året. I vår kundstock finns många kunder som väljer att ha 70–80 procent förvaltad el under de kalla månaderna Q1 och Q4 för trygghetens skull men sedan minskar förvaltningen till 30 procent under sommaren då det rörliga priset ofta är som lägst. Vi hjälper varje enskild kund att hitta den fördelning mellan förvaltad el och rörlig el som ger bäst snittpris över året.

 

Finns det några nackdelar?

– Avtalsformen gör att det kan vara svårt att veta den exakta kostnaden på förhand. De kunder som inte gått över till förvaltad el är de som inte riktigt vågar lita på att det faktiskt blir billigast i längden. Att en stor majoritet av våra kunder känner förtroende för oss och blir trygga av det historiskt låga elpriset känns mycket bra! Den tilliten är grunden i hela vårt erbjudande.

 

Det finns fler som erbjuder förvaltad el. Varför ska jag välja Enkla Elbolagets produkt?

– Utöver 63 av 72 kvartal med lägre snittpris än marknadsindex så finns det flera andra fördelar med att vara företagskund hos oss:

  • Enkla portföljens historiskt låga pris kan vi tacka våra skickliga fondförvaltare för. De håller koll på marknaden, köper och säljer till bästa möjliga elpris så att våra kunder kan koncentrera sig på kärnverksamheten.
  • Alltid och bara klimatklok el från sol, vind och vatten – 100 procent förnybar energi.
  • En och samma kontaktperson för alla företagets elavtalsfrågor. Våra kunder slipper sitta i telefonkö till kundtjänst.
  • Enkla Elbolaget är en del av Dalakraft – Sveriges femte största elkoncern. Med samlad erfarenhet och senior kompetens jobbar vi för att skapa marknadens bästa kundupplevelse.
  • Vi erbjuder inte bara klimatklok el till bra pris utan hjälper också våra kunder att etablera laddstolpar och egenproduktion av förnybar energi genom solpaneler.
  • Vi lägger mycket kraft på att förutse framtida problem och risker för att kunna hjälpa våra kunder att spara och tjäna pengar. Och att ta ansvar för samhälle och miljö. Energikartläggning i samarbete med ÅF är ett praktiskt exempel
  • Hos oss behandlas alla företag lika, oavsett storlek och elförbrukning.

 

Något mer?

– Det är ytterligare två saker i vårt erbjudande som jag gärna vill lyfta. De adderar mervärde och är tydliga tecken på att Enkla Elbolaget anstränger sig för att tänka lite längre. Det ena är Jobb el – ett erbjudande som ger medarbetarna samma förmånliga elavtal som bolaget har. Det andra är Min El – din egen yta som inloggad på enklaelbolaget.se där du kan justera hur detaljerad företagets faktura ska vara, betalningsintervaller, förbrukningssiffror m.m. Dessutom kan du varje månad se en rapport om utvecklingen på elmarknaden. LinkedIn är en kanal där vi ofta delar med oss av inspiration och nyheter i utbudet, följ oss gärna där!

– Om du vill veta mer är du varmt välkommen att kontakta en säljare i din region. Du hittar oss alla på enklaelbolaget.se/kontaktpersoner. Är du redan kund men en av dem som hittills varit tveksam till Enkla portföljen? Hör av dig till din kontaktperson för att få en genomgång av vinsterna för just ert företag.

 

Marcus Boje
Key Account Manager
Enkla Elbolaget
0722 – 30 77 91 
marcus.boje@enklaelbolaget.se

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 9.00 - 17.00
Lunchstängt: 12.00-13.00