2021-12-09 CSR
En vän att lita på

Tänk en skola utan mobbning och kränkningar. En skola som är härlig att gå till och härlig att vara i. Det är precis vad barnrättsorganisationen Friends jobbar för och det tycker vi, precis som Friends, är otroligt viktigt. I år har vi därför valt att skänka årets julgåva till organisationen för att stötta deras viktiga arbete mot mobbning.

Att känna sig trygg och respekterad i skolan är tyvärr långt ifrån många barns verklighet. Det är många som går dit med ångest eller hem med en klump i magen. Men så ska det inte behöva vara. Alla ska kunna gå till skolan och känna att det är en trygg miljö att vara i. Det är precis vad barnrättsorganisationen Friends jobbar för. En värld helt utan mobbning och utanförskap.

Varje år träffar Friends hundratals skolor, förskolor och föreningar för att hålla utbildningar och ta fram arbetssätt/råd i arbetet mot mobbning. Viktiga träffar för att göra både vuxna och elever uppmärksamma på mobbning och kränkningar i skolmiljön. En gång per år arrangeras dessutom World Anti-Bullying Forum, världens största mobbningskonferens. Under konferensen samlas praktiker, beslutsfattare och forskare från hela världen för att dela med sig av sin kunskap om just mobbning.

Viktigt att stötta ungas välmående och framtid
Att välja Friends som organisation för årets julgåva var ett enkelt val. Alla barn ska ha rätt till en trygg skolgång utan vare sig mobbning eller kränkningar. Vi har sen tidigare ett nära samarbete med gymnasieskolan Knut Hahn, så vi känner att just ungas välmående och framtid ligger oss varmt om hjärtat.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt