CSR
En hjärtlig insats

På Enkla Elbolaget älskar vi CSR och att få skapa värde på stora och små sätt ute i världen. Känslan av att ge är ju som bekant som allra, allra godast i magen när det gör skillnad för samhället, en grupp eller människa. Och det är precis vad vår hjärtstartartävling handlar om.

Kring alla hjärtans dag går många hjärtan extra varma. Men alla hjärtan värmer inte på egen hand. Det finns en hel massa hjärtan som fortsätter slå tack vare batteridrivna livsnödvändigheter som pacemakers och hjärtstartare. Under 2020 ville vi uppmärksamma alla hjärtans dag på ett fint och viktigt sätt. Vi ville göra något extra som stack ut ur mängden och som kändes rätt – hela vägen in i hjärtat.

Där och då kläcktes idén som känts helrätt sen dess. Vi skulle tävla ut en hjärtstartare till en förening så att fler hjärtan får möjligheten att klappa längre.

Brinnande engagemang
I skrivande stund är vi inne på tredje året och vi har de här åren mött ett brinnande engagemang från föreningarna och klubbar. Nomineringarna har trillat in från allt ifrån hästentusiaster till skateboardälskare. När vi kickade i gång tävlingen 2020 visade det sig att flest hjärtan klappade för föräldrakooperativet Kotten i Ronneby. Vinsten för kooperativet blev också en win-win för äldreboendet Oden som huserar i samma byggnad.

2021 byttes turen över till Sölvesborgs Scoutkår, som efter ett stort engagemang tog hem vinsten. De glada vinnarnas representant, scoutledaren Joakim, kommenterade det hela så här:

– Det känns helt fantastiskt! Att nu som scoutledare även kunna vara redo att hjälpa någon med hjärtproblem, det faller helt på plats. Se klippet här.

Och 2022 har engagemanget varit större än någonsin. Efter en het omröstning med rasslande kommentarsfält från trogna Fridlevstad GoIF medlemmar stod det klart att klubben hade kammat hem vinsten med råge:

– En hjärtstartare är väldigt viktigt att ha tillgång till, inte bara i idrottssammanhang, utan för hela byn och hela samhället runtom kring. Det kan vara skillnaden mellan liv och död när ett hjärtstopp inträffar, säger ordförande Freddie Sjögren.

Se när Fridlevstad GoIF tar emot hjärtstartaren här.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 9.00 - 17.00
Lunchstängt: 12.00-13.00