2021-08-19 Personal
Elrådgivaren som gör det krångliga enkelt

Snipp, snapp, snut – där var semestern slut. I alla fall för de flesta utav oss. Nu är det återigen dags att kliva upp tidigt och ta sig till jobbet eller skolan. Fast, det är inget hänga läpp för. Särskilt inte för oss som jobbar på Enkla Elbolaget som har en massa kul att komma tillbaka till. Och lite extra roligt är det den här hösten – för vi har blivit med en ny kollega! Låt oss presentera Linus, vår nya elrådgivare som är nyinstallerad på Ronnebykontoret. För att lära känna Linus lite bättre bad vi honom svara på några enkla frågor.

Om Linus
Innehar numera titeln som elrådgivare och sitter på kontoret i Ronneby. Linus är en alldeles nybakad
värnpliktig som spenderat det senaste året på Södra skånska regementet, P 7. Efter värnplikten
flyttade han hem till Karlskrona igen och ville testa på en tjänst inom elbranschen.

Hallå där Linus! Och välkommen till oss på Enkla Elbolaget. Berätta – hur ser din jobbdag ut som
elrådgivare?

Min jobbdag börjar runt 8-tiden. Precis som för många andra på kontoret börjar jag med att städa av
min mejl och prata med kollegor om dagen. Klockan 9 öppnar vi upp vår kundservice och då hjälper
jag till med förstärkning och svarar på frågor om det behövs. Det som skiljer min tjänst från arbetet
på vår kundservice är att jag också ringer ut till kunderna. Samtalen kan handla om att hjälpa kunden
välja ett nytt elavtal eller svara på frågor för de som är intresserade av laddboxar och solceller.

Du har ju väldigt mycket kontakt med våra kunder – vad gillar du bäst med det?
Att prata med olika människor! Det är alltid kul att hjälpa folk. De flesta frågorna vi får rör fakturan men ibland dyker det in annat där man behöver grotta ner sig lite mer. Men allt är kul, både enkelt som krångligt. Sen tycker jag det är kul att prata om annat än el med kunderna också. Det känns som om båda får ett fint utbyte av att småprata lite också.

Och till frågornas fråga – vad är det bästa med att jobba på Enkla Elbolaget?
Att arbetsmiljön är så go och härlig. Vi samarbetar som ett team och jag känner mig trygg i att jag som ny kan lita på att jag får hjälp, vem jag än frågar. Det känns som en fin och utvecklande miljö där vi stöttar varandra. En extrabonus går till kaffemaskinen, som jag besöker flitigt.

Ibland behöver vi människor också fylla på med energi – vilken musik lyssnar du helst på då?
När jag är ensam lyssnar jag helst på Ulf Lundell. Texterna är det jag gillar mest. Att lyssna på dom är som att läsa Strindberg, fast minus läsandet. Sen kan det bli att jag lyssnar på Lars Winnerbäck, men jag vet inte om det räknas till den mest’’peppiga’’ musiken.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: 9.00 - 17.00
Lunchstängt: 12.00-13.00