Enkla Elbolagets logga
Earth Hour 2024
23 mars 20.30-21.30
Earth Hour 2024

Tillsammans för en ljusare framtid – delta i Earth Hour 

Lördag 23 mars, kl 20:30 – 21:30

 

I helgen knackar Earth Hour på dörren och med det finns det chans att visa lite extra kärlek för vår jord. I tider där klimatet står i fokus och varje handling räknas, uppmanar Världsnaturfonden (WWF) världen att delta som en del av en global manifestation för klimatet.

 

Men – vad innebär det? 

Earth Hour är en årlig global händelse som uppmärksammar klimatförändringarnas effekter.  Genom att släcka ner under en timme, sänder vi en stark signal om att vi bryr oss om vår planet. Men det handlar inte bara om att släcka lyset utan om att reflektera över våra livsstilsval och hur de påverkar den jord som vi delar.

 

Så här kan du hänga på! 

Släck ner: börja med det uppenbara – släck lamporna på lördag kl. 20:30 och njut av lugn och ro.

Familjetid: gör Earth Hour till en familjegrej. Dra fram spel, tänd ljus och ha kvalitetstid med familjen.

Njut av mörkret: anordna en middag i stearinljusets sken eller varför inte en stjärnskådning? Earth Hour ger en unik möjlighet att uppleva kvällen på ett annat sätt.

Släck, lär och inspirera: Earth Hour är en utmärkt tid för reflektion och lärande, oavsett ålder. Det ger oss en chans att fundera över vår egen påverkan på planeten.

Sprid ordet: använd sociala medier för att sprida medvetenhet om Earth Hour och dess betydelse. Ju fler som deltar, desto större blir vår gemensamma inverkan.

 

Varför Earth Hour är viktigt? 

Det är enkelt – vi vill ha en levande planet, inte bara för oss, utan för framtida generationer. Genom att delta i Earth Hour visar vi att vi är en del av en större gemenskap som strävar efter förändring.

 

Tillsammans mot en ljusare framtid

Earth Hour är mer än en timmes mörker, det är en rörelse för vår planets framtid. Låt oss inspirera varandra och visa att klimatfrågan är något som ska tas på allvar. Genom små steg i vardagen går det tillsammans att göra stor skillnad. Så – varför inte börja med Earth Hour?

Liknande artiklar

Effektivt brandskydd och hantering av batterier – Experttips för ditt hem

Vilken brandskyddsutrustning borde alla ha hemma? Hur hanterar du ett antänt batteri och vad ska du göra om elden inte går att stoppa? Brandskyddsföreningens elexpert har svaren.   Nödvändig brandskyddsutrustning för hemmet Joakim Jonsson är elexpert på Brandskyddsföreningen. Han berättar att du kan minska risken för elbränder genom att se till att elanläggningen och alla […]

Träbaserade vindkraftverk – Både grönare och starkare

Från en visionär idé på Chalmers 2016 till ett torn för ett kommersiellt vindkraftverk i drift 2023. Träteknologiföretaget Modvion har reformerat tekniken för förnybar elproduktion med sina innovativa konstruktioner i laminerad träfanér.   Allt började på Chalmers, dit uppfinnaren och båtbyggaren David Olivegren vände sig för att undersöka om hans vision om vindkraftverk i laminerad […]
Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt