2020-11-24
Dags för nya bilar? Bonus malus ändras i vår

Om ni planerar att skaffa nya bilar till företaget nästa år, är det bra att ha koll på förändringarna i bonus malus-systemet. Det kommer snart att löna sig ännu mer att satsa på fordon med eldrift eller andra fossilfria bränslen.

Regeringen höjer bonusen för bilar med nollutsläpp till max 70 000 kr och sänker samtidigt utsläppsgränsen för bilar som kan få del av klimatbonusen, från 70 till 60 gram CO2/km. Malus-delen förändras också med en straffskatt på bilar med höga utsläpp för de första tre åren.
De nya reglerna, som beräknas gälla från 1 april 2021, ska bidra till att nå målet om att minska utsläppen med 70 procent till år 2030. Vill du ha detaljerna? På Regeringen.se finns en komplett och formell förklaring men också Bytbil.com skriver tydligt och enkelt om saken. Och det är ju något som vi på Enkla Elbolaget gillar skarpt.

Bra läge för laddstolpar
Att skaffa, eller utöka antalet, laddstolpar ser ut att vara en vältajmad investering just nu. Hör av er till er säljare, vi hjälper gärna till, hela vägen från planering till fullt batteri. Läs mer här.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt