CSR
Årets julklapp – fler kompisar till alla!

Att ha någon att prata med, någon som ger en energi, är något av det finaste som finns. Och viktigaste – särskilt när man kommer ny till ett land. Därför känns det helt riktigt för oss på Enkla Elbolaget att stötta Kompis Sverige i deras arbete för att öppna upp Sverige genom möten mellan människor.

Varje år kring juletid skänker Enkla Elbolaget en summa till en förening som arbetar för att göra välden lite varmare eller snällare, varje dag.

Det här året vill vi bidra till Kompis Sverige som utifrån visionen om ett samhälle där alla deltar på lika villkor och känner tillit till varandra skapar möten mellan nya och etablerade svenskar.

– Kompis Sverige gör och har länge gjort ett stort jobb för den sociala integrationen i Sverige. Det är en sån verksamhet som verkligen gör skillnad hos människor, och det känns helt rätt att bidra till det, säger Lotta Olsson, privat- och marknadschef på Enkla Elbolaget.

Vad gör Kompis Sverige?

Genom bland annat individuella kompismatchningar och kostnadsfria sociala aktiviteter, som språkcaféer, vandringar, workshops och konserter, ger Kompis Sverige människor möjlighet att utöka sitt sociala nätverk och en möjlighet för nya svenskar att få funktionell språkträning i vardagen.

Hittills, sedan starten fram till december 2022, har Kompis Sverige matchat ihop närmare 15 500 kompisar över hela landet – riktigt häftigt tycker vi.

Läs mer om Kompis Sverige här.

Välkommen till
Enkla Elbolaget
Stängt
Ring oss
Idag: Stängt