FAQ

Vi har besvarat de vanligaste frågorna vi får av våra kunder. Hittar du inte det svar du söker, kontakta vår kundsupport i formuläret här intill. 

Rensa sökning
Inga resultat hittades. Prova en annan formulering.

Avtal

Hur länge gäller mitt avtal?

Det beror på vilket avtal du har. Enklast är om du slår oss en signal på 0775 200 200, så hjälper en av våra duktiga medarbetare dig. Eller logga in på Min El, där du hittar alla uppgifter kring ditt avtal.

Hur fungerar Elfonden Relaxa?

Med el är det som med allt annat: att småhandla blir dyrt i längden. Därför har vi ersatt det rörliga elpriset med en elfond. Elen köps in i stora volymer när priset brukar vara som lägst. Det ger ett lågt snittpris och färre pristoppar, precis som när du storhandlar. Sedan 1999 har våra experter överträffat marknadsindex med i snitt 7,1%. Allt sköts av samma elförvaltare som hjälpt svenska storföretag att spara pengar i åratal. Vill du veta mer? Ring oss på 0775 200 200.

Elfonden Relaxa

Kan man köpa el av er, oavsett var man bor?

Det går hur bra som helst, vi levererar klimatklok el till hela Sverige - utan undantag. 

Hur gör jag för att bli kund?

Klicka dig vidare hit. Allt du behöver göra är att fylla i ditt personnummer, sen sköter vi resten. Dessutom får du välja ett presentkort från Linas Matkasse eller Hemfrid (3h städning/fönsterputs).

Precis så enkelt som det kan bli!

Vad är ett anläggningsid?

Ett anläggningsid är en unik sifferkombination som går till just din elmätare. Precis som vi människor har personnummer, så har varje elmätare sitt. Dessa börjar i regel på 735, och är 18 siffror långa.

Faktura

Har ni någon fakturaavgift?

Nej, det har vi inte. Bra va?

Hur ofta får jag min faktura?

Det kan du som kund välja själv. Från start blir man fakturerad varje månad men självklart kan du få det på det vis som passar dig bäst. Slå oss en signal på 0775 200 200 så hjälper vi dig ändra fakturaintervallet.

Kan jag få fakturan på autogiro/e-faktura?

Givetvis kan du få det! Som kund hos oss har du en egen kundsida på enklaelbolaget.se som heter Min El. Där gör du enkelt själv dina val.

Har du inte varit inloggad på Min El tidigare så hittar du inloggningsuppgifter på din faktura, självklart kan du även ringa oss på 0775 200 200 så hjälper vi dig.

Hur får jag min faktura?

Fakturan från oss får du som standard per post. Om du vill, går det att ändra på och få via:

  • E-faktura
  • Mailfaktura

Logga in på Min El och ändra till det som passar dig bäst, du hittar Min El här. Du ser alltid din faktura på Min El, direkt efter att den skapats. Här kan du även välja om du vill att fakturan ska dras via autogiro. Enkelt, eller hur?

Jag har fått en faktura på 0:-

När fakturabeloppet understiger 100:- förs summan automatiskt över till nästkommande månad. För att slippa detta kan vi enkelt lägga om din faktura till kvartalsvis. Ring eller maila, så löser vi det.

0775 200 200
kund@enklaelbolaget.se

Kan jag få min e-faktura till min sambo?

Det går hur bra som helst! Du kan själv styra över detta via Min El, allt som behövs är ett personnummer till din sambo - samt vilken bank det skall gå till. Enkelt eller hur?

Kan jag få en kopia på min faktura?

Fakturor kan försvinna, och det har vi förståelse för. Därför hittar du alla dina fakturor på Min El. Logga in här.

Jag har fått en påminnelse, vad gör jag?

Kontakta oss, så hjälper vi dig. Du når oss via telefon, chatt och mail. Har du inte fått fakturan, kan du se uppgifterna på Min El.

0775 200 200
kund@enklaelbolaget.se

Hur ändrar jag min fakturaadress?

För din trygghet som kund, och för att fakturorna alltid ska komma fram, görs ändring av fakturaadressen via vår kundsupport. Enklast är om du ringer oss på 0775 200 200 eller skickar ett mail till kund@enklaelbolaget.se.

Flytt

Vad ska jag tänka på när jag flyttar?

När du flyttar är det viktigt att du tar kontakt med ditt nätbolag och informerar om vilket datum som flytten ska ske. Är du kund hos oss får vi informationen via dem automatiskt. Det är också viktigt att du kontaktar oss, så hjälper vi dig flytta med ditt avtal till din nya adress. Allt för att minimera risken att hamna på ofördelaktigt tillsvidareavtal efter din flytt.

Har ni något flytterbjudande?

Flytta elen så fyller vi kylen
Vi vet att det kan vara mycket att tänka på när man flyttar. Därför vill vi göra allt för att underlätta för våra flyttande kunder. Hör av dig till oss innan du flyttar, så ordnar vi så att du får schysst el till ditt nya boende. Som grädde på moset får du välja mellan Linas Matkasse (värde 799:-) eller presentkort från Hemfrid (3h städning/fönsterputs). Bra va?

Kan jag flytta med mitt avtal till min nya bostad?

Såklart, det hjälper vi dig med. När flytten närmar sig - kontakta oss så fixar vi det!

0775 200 200
kund@enklaelbolaget.se

Miljö

Var kommer er el ifrån?

Vi säljer klimatklok el från sol vind och vatten, det ingår alltid - för alla kunder.

Klimatklok El

Vad är klimatklok el?

Som elbolag har vi en unik möjlighet att göra något för miljön. Därför erbjuder vi enbart Klimatklok el. Med Klimatklok el garanterar vi att varje kilowatt du förbrukar kommer från förnybara energikällor – sol, vind och vatten. Härifrån kommer den renaste elen, till största del producerad i Sverige. 

Vill du göra mer för miljön? Läs om våra smarta solpanelslösningar.

Jag behöver ladda min elbil?

Härligt att du kör elbil! Vi på Enkla Elbolaget är måna om utvecklingen av laddinfrastrukturen för elbilar. Därför har vi ett nära samarbete med Clever. För att hitta din närmsta laddstation klicka här.

Laddar elbil

Vad innebär förnybar energi?

Förnybara energikällor förnyar sig och kommer inte ta slut inom en överskådlig framtid. Det innebär sol-, vind-, vatten-, och bioenergi.

Klimatklok el, helt enkelt!

Om oss

Varför ska jag välja Enkla Elbolaget?

Vår elfond Relaxa slår det mesta
Med el är det som med allt annat: att småhandla blir dyrt i längden. Därför har vi ersatt det rörliga elpriset med en elfond. Elen köps in i stora volymer när priset brukar vara som lägst. Det ger ett lågt snittpris och färre pristoppar, precis som när du storhandlar. Allt sköts av samma elförvaltare som hjälpt svenska storföretag att spara pengar i åratal. Med Enkla Elbolaget slipper du krångliga val och pristillägg. 

Klimatklok el

Vi har valt bort kol, olja och kärnkraft. Allt för att göra det enkelt att värna om miljön. Solpaneler och laddstolpar är andra exempel på klimatklok el från Enkla Elbolaget

Skräddarsy din faktura
Vi har satt en ny standard för elfakturor. Onödig information har plockats bort, vilket ger tydlig information och en faktura som är lättare att förstå. Vill du sedan lägga till mer info går det alltid att göra, du bestämmer alltså själv hur mycket information du vill ha på din Enkla faktura.

Min El i din telefon och på webben
Min El ger dig svar på alla dina elfrågor, här finner du information om förbrukning, avtal, fakturor, erbjudanden och mer. Få full koll direkt.

Vår Enkla Butik
Enkla Elbolagets kunder har en egen butik på Min El. Här kan man handla i lugn och ro, butiken är alltid öppen. Fina erbjudanden på upplevelser och produkter från välkända varumärken som Orrefors, Carolina Gynning, Sagaform, Eva Solo och många fler. Exklusivt för våra kunder!

Hur loggar jag in på Min El?

Du loggar in på din personliga sida Min El med ditt personnummer och lösenord. Är det första gången du loggar in, så finns det en aktiveringskod på din faktura från oss. Har du inte din faktura i närheten är den bara ett samtal bort. Kontakta oss på 0775 200 200. Väl inne på Min El hittar du information om ditt avtal, din förbrukning, din webbutik, aktuella erbjudanden och mycket mer.

Vi ses där!

Vilka är Enkla Elbolaget?

Enkla Elbolaget är ett dotterbolag till Dalakraft som tillsammans med Scandem är en del av Jämtkraft. Vår idé är att erbjuda el som är enkel, prisvärd och klimatklok. Kontakta oss gärna för frågor om Enkla Elbolaget eller elbranschen generellt. 

Orange stickkontakt

Var finns Enkla Elbolaget?

Vårt huvudkontor ligger i Ronneby, i Blekinge län. 

Säljkontor finns även beläget i:
Stockholm
Göteborg
Malmö
Kristianstad

 

Enkla Butiken

För att göra vardagen ännu enklare har nu Enkla Elbolagets kunder en egen butik på Min El. Här kan man handla i lugn och ro, butiken är alltid öppen. Fina erbjudanden på upplevelser och produkter från välkända varumärken som Orrefors, Carolina Gynning, Sagaform, Eva Solo och många fler. Exklusivt för våra kunder!

Enkla butiken är öppen

Hur kontaktar jag er?

Du når oss på telefon eller mail:

0775 200 200
kund@enklaelbolaget.se

Kundtjänst: 0775-200 200

Kan jag maila er?

Självklart kan du göra det! Vid minsta lilla fundering mailar du till kund@enklaelbolaget.se.

Erbjudande via nyhetsbrev

Varje månad går det ut nyhetsbrev till våra kunder via mail, se därför till att vi har den registrerad. I nyhetsbrevet finns artiklar, inspiration, tips/ideér men även fina erbjudanden på utvalda produkter. Håll utkik!

Nyhetsbrev

Vilka är era öppettider?

Vi har telefontid måndag till torsdag mellan 08.00-17.00, fredagar 08.00-15.00. Utanför dessa går det bra att maila till kund@enklaelbolaget.se, så svarar vi när vi är tillbaka.

Solceller

Kan jag sälja min producerade el till er?

Javisst kan du göra det! Kontakta oss på 0775 200 200 så berättar vi mer.

Solceller

Vad kostar en solcellsanläggning?

Det beror på. Först kan det vara bra att ta reda på i vilket väderstreck anläggningen som ska ha solcellerna ligger i. Sedan får man räkna på ytan så man vet hur många celler som får plats. Vi har kunnig personal vad gäller solcellsanläggningar. Slå oss en signal på 0775 200 200 eller skicka ett mail till kund@enklaelbolaget.se.

Vill du veta mer?

Hur ska jag gå tillväga om jag vill skaffa solceller?

Såhär kommer du igång:

Planera
Välj rätt lösning för maximal effekt och bäst ekonomi. Vi bistår med rätt expertis från dag ett.

Installera
Våra montörer ser till att solpaneler, ledningar och manöverpanel blir ett med huset.

Producera
Du ser effekten direkt: hur solen ger ny energi och samtidigt minskar dina elkostnader.

Vill du veta mer?

Hur fungerar ett solcellssystem?

Solpaneler omvandlar solenergi till elektricitet. Eftersom panelerna producerar energi även av dagsljus och inte bara direkt solstrålning så producerar de energi även under molniga dagar. Den likström som genereras av panelerna omvandlas av invertern/växelriktaren till växelström som kan användas i byggnaden. Den elektricitet som produceras konsumeras antingen direkt av apparaterna i huset, eller om det producerats mer energi än vad som behövs så exporteras den till elnätet. På nätterna eller då systemet inte producerar tillräckligt med energi tas elen från elnätet på vanligt sätt.

Solcellssystem

 

Ställ en fråga

TILL TOPPEN